tiistai 26. elokuuta 2014

Laku, Ransu & Radar

Menin yksi tunti lakulla pitkästä aikaa, ja kiipesin sen selkään ilman satulaa. Ilma oli todella kuuma jonka vuoksi pidimme hevosille rennon tunnin. Me ratsastajat jouduimme kuitenkin töihin alusta asti, kun jo alkukäynneissä ohjat piti laittaa ristiin ja tehdä pujottelua, ympyröitä yms. ohjat ristissä, käynnissä ja ravissa. Laku oli koko tunnin todella reipas ja kiva ratsastaa, laukka nousi todella hyvin eikä poni löntystänyt.







hups!






Menin myös yksi tunti Ransulla koulua maneesissa. Tunti meni todella penkin alle, ransu oli laiska ratsastaa ja mulla meni totaalisesti hermot sen karattua pari kertaa laukassa ympyrältä.
könökönö

 18.8 menin Radar- nimisellä eestinhepparuunalla. Radar tuli Ransun kanssa samasta paikasta ratsastuskoululta.

Radar oli edellisellä viikolla pukittanut ratsastajan alas pelästyessään sateen kohinaa. Ennen metsäkylään tuloa Radar ei ole ollut maneesissa, ja sade oli sille uusi ja pelottava asia. Epävakaisen sään takia laitoimme Radarille korvatulpat.

Alkutunnista opettaja katsoi meidän kevyet istunnat kuntoon. Mulla oli muuten kaikki kunnossa mutta jalka pitäsi saada vähän rennommaksi. Menimme puomeja ravissa ja Radar oli todella kiva ratsastaa! Se pyöristyi hetkittäin mukavasti, mutta keskityin lähinnä tempoon sillä se oli välillä vähän liian nopea.

Laukkaa nostimme ensin oikeaan kierrokseen. Ensimmäisellä kerralla tuli vain pukkeja  eikä laukka meinannut nousta. Toisella kerralla meni jo paremmin ja nostot paranivat kokoajan. Menimme myös puomeja laukassa ja saimme lähes aina paikat sopimaan viidellä. Radaria piti kuitenkin koota viiteen todella paljon ja välillä se valui niin pitkäksi että oli pakko ottaa neljä, jolloin sain ratsastaa kunnolla eteen. Radar kuitenkin vastasi apuihin hyvin ja oli hieno!



Menin radarilla myöskin eilen, 25.8 estetunnilla. Alkuravissa se oli rauhallisempi mitä viimeksi ja pidätteet menivät paremmin läpi. Laukka oli kaahottavaa mutta ainakin nousi paremmin kuin edellisellä kerralla!

Esteet pysyivät matalina ja hyvä niin- R on aika kokematon hyppääjä ja se näkyi tekniikassa. Treeniä treeniä vaan niin hyvä tulee!

Tässä vielä kooste kaikista noista tunneista, paitsi koulutunnista Radarin kanssa, siitä ei ole materiaalia.





2 kommenttia:

  1. "video ei ole käytettävissä maassasi" eli siis eipä näy :D

    VastaaPoista
  2. Laku on tommone ihana tötteröjyrä ❤️

    VastaaPoista

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥