keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Toivepostaus: Metsäkylän hevoset & ponit

Edelliseen postaukseen anonyymi heitti postausideana että tekisin pienen esittelyn kaikista metsäkylän hevosista. Mun mielestä todella hyvä idea, varsinkin kun syksyllä mettiksen hepat jäävät vähemmälle huomiolle täällä blogissakin. Postauksesta tuli melko pitkä, mutta koittakaa jaksaa lukea. Tein postauksen asumisjärjestyksessä, eli aloitin ensin ulkokarsinoista, sitten isosta tallista ja lopuksi kerron pikkutallista. Esittelen myös metsäkylää paikkana hieman.

Metsäkylässä on ulkokarsinoita 7kpl. Kaksi on parakkikarsinoita, ja ne ovat melko suuria. Neljä karsinaa ovat pikkuponikarsinoita, ja yksi isompi karsina, mutta tämä isompi ei ole ollut moneen vuoteen käytössä kunnolla. Prinssi ja Waltsu ovat ainoat tällä hetkellä ulkona asustavat ponit.


r. Prinssi "Prinse, Nakki" s.?
Prinssi on hoitaessa kiltti, mutta osaa myös kaikki jekut mitä ponin pitää osata. Ratsastaessa se on yleensä reipas, mutta osaa myös jumittaa jos ratsastaja ei ole tarkkana. Se tykkää hyppäämisestä, maastoilusta ja agilitystä. Prinssi osaa myös vetää kärryjä.





r. Metsäkylän Spotty Devil "Waltsu, Walde"  s.8.6.1999
Waltsu on metsäkulän oma kasvatti. Waltsu on kiltti hoitaa ja käsitellä, vaikka joskus esimerkiksi ruoho houkuttelee niin paljon, että sen on iihan pakko juosta ulos karsinasta maistamaan vähän vihreää ;) Ratsastaessa se on itsepäinen ja laiska, mutta päättäväisellä ratsastajalla liikkuu todella hyvin ja osaakin melko paljon shettikseksi. Waltsu ei pärjää ilman prinssiä ja he ovatkin parhaimmat kaverukset. 

Isossa tallissa on yhteensä 14karsinaa, joista yksi on varsomiskarsinan kokoinen. Sieltä löytyy myös satulahuone, lämmitettävä "kerhohuone" sekä rehuvarasto. 


r. Radar "Radar, Raatari"  s.18.8.2008

Radar on eestinponi isolla Peellä. Se tykkää kaikesta hauskasta, esimerkiksi ruuasta ja kovaa laukkaamisesta. Koulutunneilla se saattaa olla jopa hieman laiska aina laukkaamiseen asti, mutta laukasta se innostuu. Esteistä se pitää kovasti ja hyppääkin hyvin. Se on kaikinpuolin oikein mukava ja reipas kaveri, jonka kanssa ei ainakaan tule tylsää! 


t. Vireen Välke "Irma, Irmeli, Mamma" s. 11.7.1997

Irma on reipas ja osaava suokkitamma. Irma on hoitaessa kiltti, vaikka joskus yrittääkin näyttää muuta karsinan ulkopuolella seisoville. Ratsastaessa se osaa yllättävän paljon, mutta tekee nykyään melko rentoja töitä ikänsä vuoksi. Irma on maastossa aivan loistava ratsu ja vetääkin usein porukkaa. 

r. Monsterious "Monster, Monsu, Pappa" s. 1994 (arvio)

Monster on tallin luottoponi mitä ikinä tehdäänkään. Se on oiva ratsu lapsille, aloittelijoille sekä erityisratsastajille oli lajina sitten maastoratsastus tai kouluratsastus. Esteitä sillä ei enää hypätä, mutta puomeilla ja pienillä kavaleteilla se menee aina innoissaan ja täysillä. Sillä on todella helpot askeleet istua ja näinollen se on ehkä maailman paras luottopappa ♥ 


t. Pärlike "Helmi" s.31.5.2006

Helmi on osaava ratsu niin esteillä kuin koulussakin. Se on luotettava eikä säiky turhia. Hoitaessa se saattaa olla hieman tammamaisen kärttyisä, mutta osaa olla kiltisti kun vähän komentaa. Helmi tykkää hypätä ja on yksi tallin parhaimmista esteratsuista. 


t. Nevan Lumous "Lumous" s. 21.5.2014

Lumous on reipas ja kiltti lapsi, mutta välillä ihmisen kunnioitus on vielä vähän hakusessa. 



t. Metsäkylän Armi "Armi" s. 20.7.2014

Armi on metsäkylän oma kasvatti. Armi on kiltti hoitaa ja käsitellä ja tykkää huomiosta. 



t. Hestdalens Dronninga "Silvia" s. 6.5.2014

Silvia on vähän herkkä mutta todella kiltti ja ystävällinen. Se pitää pitkistä rapsutteluhetkistä ja ruuasta. Nuoresta iästään huolimatta se osaa käyttäytyä myös tammamaisesti. 

t. ?Pia? s.?

Pia on kaunis poni, tallin uusin tulokas. Se on osoittautunut kiltiksi ja rauhalliseksi poniksi, jolla on myös tammamaisia puolia varsinkin hoitaessa. Siltä sujuu niin koulu kuin esteetkin ja se hyppää mielellään ja hyvin. 

r. Temzen "Teemu, Teme, Temppa" s. 15.5.2004

Teemu on kiltti, reipas ja herkkä russponi. Se on hyvä ratsu lasten tunneille, mutta se pärjää myös kokeneempien ryhmissä. Teemu pitää hyppäämisestä ja maastoilusta, mutta isommilla esteillä sillä pitää olla ratsastaja joka tietää mitä tekee. Muuten teemu ei hyppää ja ratsastaja saattaa joutua maistelemaan hiekkaa, sillä teemuhan ei matkustelua siedä! 



r. Metsäkylän Vinski "Vinski" s. 30.6.2009

Vinski on metsäkylän kasvatti, Irman varsa. Vinski opettelee vasta tuntihevosen hommia, mutta toimii niissä jo melko hyvin. Se on kiltti pieni sähläri, jonka kanssa ei varmasti tule tylsää! 

en löytänyt mistään parempaa kuvaa orposta.. 
t. Vesselin Ajatus "Orpo" s. 9.6.1998

Orpo on vanha mamma, ja tekee siksi rennompia hommia. Orpo on kuitenkin hyvä valinta maastoon tai koulutunnille, sillä se on aina innokas tekemään töitä mutta samalla luotettava ja kiltti. Sitä voi hoitaa ja käsitellä kuka vaan. 


Veja II "Vilma, Vilmuska" s. 2003

Vilma on yksityinen mutta tekee myös tunteja. Se on kiltti ja hyppää hyvin, mutta varsinkin kentällä jokapuolella näkyy mörköjä, ja näinollen se ei ole ihan aloittelijoiden hevonen. Vilma on osaava ja pitää maastoilusta. Siltä löytyy välillä myös tammamainen puoli, joka ei ole ihan niin mukavaa. 

c. Nenna Lähteenmäki


t. Kuusimäen Vadelma "Vadelma, Vattu, Vatukka" s.30.5.2007

Vadelma on mamman mussukka, reipas ja yritteliäs tamma. Se on erittäin kiltti eikä tekisi pahaa kärpäsellekkään. Se rakastaa hyppäämistä ja oikeastaan kaikkea mitä sen kanssa puuhailee!


r. Metsäkylän Unski "Untamo" s. 25.6.2009

Unski on reipas, kiltti ja osaava. Sillä on käyty ihan ulkopuolisissa kisoissakin hyvällä menestyksellä. Unski ei käy tunneilla, sillä se on enemmänkin yhden ihmisen hevonen. Unski on metsäkylän kasvatti, ja sen äiti on Orpo. 


Pikkutallissa asustelevat Turun kaksi poliisihevosta, Ivan ja Noni. Siellä asuvat myös tallipuput sekä 5muuta hevosta. Tallissa on satulahuone. 

r. Ramses "Ransu" s. 8.3.2008

Ransu on oikea pikkupossu, ihan varmasti syntynyt vääräksi eläimeksi! Se pitää hyppäämisestä ja hyppää hyvällä tekniikalla. Koulutunneista se ei ole ihan niin innoissaan ja saattaakin tylsyyksissään keksiä ratsastajan päänmenoksi kaikenlaisia ponijekkuja. 

r. Laku s.?

Laku on hoitaessa hieman äksy, mutta päättäväisellä hoitajalla ei ole sen kanssa mitään ongelmia. Ratsastaessa se on tahmea, mutta kuitenkin osaava ja mukava ratsastaa kun sen saa liikkeelle. 


t. S Bar Ps Lady Diana "Lady" s. 2.5.2006

Lady on supersuloinen ja superkiltti miniatyyritamma. Se tarhailee mielellään prinssin ja waltsun kanssa ja pitää myöskin agilitystä. Se on varsonut metsäkylässä orin Prince Harry eli tutummin kirppu, mutta kirppu on jo muuttanut maailmalle. 



r. Värrin Vilpertti "Vili" s. 8.6.1994

Vili on muita hevosia kohtaan äksy, mutta Monsterin kanssa se tulee hyvin toimeen. Vili on puoliksi eläkeläinen, ja tekee vain rentoja töitä. Se on aina rauhallinen ja kiltti käsitellä ja ratsastaa. Se on maastovarma ja monet ratsastajat ovat kokeneet sen selässä ensimmäisen maastoreissunsa. 

Lisäksi pikkutallissa asustaa tamma Bagira II, josta minulla ei ole kuvaa. 


Huhhuh, tulipas pitkä postaus, toivottavasti piditte! Lisää postausehdotuksia saa ja pitääkin antaa, koitan toteuttaa niitä parhaani mukaan! 

6 kommenttia:

  1. Kiitos kun teit tämän postauksen, en olisi ikinä uskonut, kun ideakin oli ihan hatusta heitetty :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mitään, kolme tuntia tossa sain kulumaan! :D

      Poista
  2. Moi, Onko syksystä tulut jo selyttä mitä aijot?

    VastaaPoista
  3. Toi Vadelma on niin kivan näkönen, tuttuja piirteitäkin löytyy kun mulla on sen isä Veksaus :D

    VastaaPoista

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥