torstai 22. tammikuuta 2015

Höpöttelyjä menneistä tunneista ja vähän kaikesta

En ole saanut pitkään aikaan materiaalia ratsastuksesta, mutta maanantaina ajattelin pyytää jonkun kuvaamaan kun ei pitäisi olla kovin kylmä. Joululomalla liikuttelin helmin, orpon, radarin ja teemun. Helmi oli oikein positiivinen yllätys! Siitä oli 1,5vuotta aikaa mun viimeksi olin kiivennyt tamman selkään ja muistin että se on aivan kamala, mutta helmi oli oiken mukava ja kiva kun sen  sai suostuteltua tekemään töitä. Käynnissä ja ravissa tavoitteenani oli saada se kulkemaan edes hetki pyöreänä ja laukassa oli lähinnä pysyä selässä- helmillä oli paljon ylimääräistä energiaa minkä se kulutti sinkoilemalla ja paikallaan pomppimalla. Selässä kuitenkin pysyin ja loppuraveissa varsinkin vasempaan kierrokseen tamma oli super!





Orpolla menin vain n.40min, kaikki askellajit läpi. Tamma oli todella energinen myöskin, ja annoin sen laukata vähän pidemmällä ohjalla ja pidemmällä laukalla pitkätsivut. Lopuksi laukkasin molempiin suuntiin pari ympyrää ja orpo myötäsi oikein nätisti. Ravissa menin kahdeksikkoa ja käynnissä parit väistöt.

Radarin ja teemun vain kävelytin, ja molemmilla oli energiaa ihan kiitettävästi. Teemu tuntui aluksi tikittävältä pommilta mutta kun se rentoutui se oli oikein kiva ratsastaa. Kävelin sillä n.20min ja tein väistöjä ja ympyröitä.

Radarin kanssa kävelin aika paljon pitkällä ohjalla, mutta ohjat tuntumalla tein pysähdyksiä ja yritin herkistää ponia. Se onnistui hyvin ja lopulta radar pysähtyi pelkästään sillä, että pysäytin istuntani ja sanoin  prr. Se sai myös kerran paikallaan seistessämme jonkun ihme kohtauksen ja hyppäsi kaikki jalat ilmassa, paikallaan :D Sen tempun jälkeen se taas seisoi nätisti kunnes pääsin taas jatkamaan työskentelyä.

miss this pony :(♥
Tunneilla olen mennyt helmillä ja radarilla. Helmin kanssa tunti ei mennyt yhtä hyvin kuin itsenäinen ratsastus. Menin ilman satulaa ja helmi oli todella todella energinen. Jouduin tekemään kokoajan puolipidätteitä ja silti helmi vain juoksi pää ylhäällä ja selkä alhaalla. Teimme ympyrällä avoja ja sulkuja ja ne onnistuivat lopulta hyvin kun tamma malttoi odottaa eikä vain juossut alta pois.

Radarin kanssa menin satulalla, ja pakkasta oli lähemmäs -15astetta, hyi! Kuomat jalassa ja neljät housut päällekkäin onnistuin pitämään itseni lämpimänä, mutta ratsastus vaikeutui huomattavasti. Teimme tunnilla puolikkaita etuosankäännöksiä neliöllä, ja ne sujuivat hyvin. Radar oli varsinkin ravissa todella kiva ratsastaa!

Siinä ne, miltään tunnilta ei siis ole materiaalia, mutta laitoin väleihin vanhoja kuvia kyseisistä hepoista.

Postaustauko on ollut taas melkoinen, veljeni muutti meille väliaikaisesti ja koska koneessani ei toimi netti kuin piuhalla ja veljeni tarvitsee sitä kun pelaa 24/7, niin en ole koneelle oikein päässyt. Nyt yritän kuitenkin ryhdistäytyä ja kirjoitella useammin, jos saisin materiaaliakin enemmän..!

Rapsuttelen ponia ja puhun puhelimeen samaan aikaan, hienoa..:D 
Kevät tulee olemaan melko vilkas- tulen luultavasti ratsastamaan lähes joka viikko 2kertaa. Tiedossa on 4kisat sekä valmennuksia Elmo Jankarin, Mia Ahtiaisen ja jonkun kouluvalmentajan kanssa. Toivotaan että mun rahat riittävät, pitää alkaa käydä enemmän töissä..!

Laitan teille yhden ajastetun postauksen viimevuoden kisoista. Siihen asti moikka!

2 kommenttia:

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥