torstai 19. maaliskuuta 2015

Vierailevan opettajan estetunnilla

Maanantaina meillä oli sijainen oman opettajamme lomailun vuoksi. Alkuverryttelyissä ajattelimme että luvassa on alkeistunti, sillä ravasimme vähän ympyröitä ja laukkasimme yksi kerrallaan pitkänsivun, mutta tunnista tulikin todella kiva kun opettaja vain sai tutustuttua meihin paremmin!

Aluksi menimme muutaman kerran ravissa puomi-ristikko linjan. Radar muuttui melko vahvaksi, mutta sain sen pidettyä ravissa. Laukassa tulimme muutamaakin erilaista tehtävää, mutta ne näkyvät videolta paremmin sillä en itse muista yhtään enää..:D Tunnin lopuksi hyppäsimme ilmeisesti ponin ennätyksen 85cm! Elmon valmennuksissa olemme kyllä hypänneet rataakin 80cm asti mutta yleensä tunneilla esteet pysyvät siellä 60-70cm paikkeilla.

Tästä pääsette videoon tunnista, kiitos kuvaamisesta Anskulle ja Jaanalle!

Kuvassa ransu, radarin puoliveli ja paras ystävä ensimmäistä kertaa metsäkylässä tunnilla. 




29 kommenttia:

  1. Kuka tää opettaja oli siis sijainen?

    VastaaPoista
  2. tuliko se 85 este videolle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tuo este ei oo kyl sit millään 85 :DD meinaatko et teijän sijainen oli alle 150cm senttinen kun este ei yltänyt häntä edes puoliväliin reittä? ihan maksimissaan 75, sokeakin ton nyt näkee vai pidätkö lukioitas ihan tyhminä :D

      Poista
    2. Mä pidän ainaki sua tyhmänä. Mun mielestä toi nimittäin näytti ihan 85 cm eikä 75 cm. Opettaja näytti joltain 160 cm ja todellaki oli yli reiden puolivälin, sokeako sä oot? :D

      Poista
    3. Siis sen sanon vain et miten kukaan Metsäkylässä opettava vois antaa tontasosten tuntilaisten mennä niin korkeita, varsinkin kun kyseessä noin nuori hevonen joka vaan rynnii ja juoksee täysillä esteelle ja ratsastaja heiluu selässä eikä saa hevoseen mitään kontrollia. Mitä oon sun videoitas kattellu niin sinuna pysyisin vaan pienissä pystyissä ennen "isojen" esteiden ja haastavien teiden ratsastusta, ja ennen kaikkea siihen asti että saat Radarin laukan haltuun, ja joissain tilanteissa sen ylipäätään nostettua kun siinäkin näyttäisi olevan ongelmia... :DDD sulla näköjään vaan korkeus on tärkeintä, ei se tekniikka tai hevosen kontrolli. Sitten ihmetellään miksi metsiksen hepat aina kipeitä; kun huonolla pohjalla ja osaamattomilla ratsastajilla mennään ja hypätään melkeen joka päivä ja mennään 2-3h putkeen..(:

      Poista
    4. Älä sinä ano yhtään hauku meitä Metsäkylässä ratsastavia me osataan kyllä ratsastaa ja kaikkille pitää antaa mahdolisuus jos haluaa käydä ratsastamassa. Kyllä opettaja osaa arvioida ratsastajan ja ryhmän tason ja laitaa selaisia tehtäviä joista hevonen ja ratsastaja turvalisesti selviää. Metsäkyllässä kyllä ajatellaan ratsastajien ja hevosten turvalisuutta. Jossa myös turvaliivi hyppätessä pakollinen ja myös koulutunneilla suositeltava. Itsekin sain turvaliivin joululahjaksi ja käytän nykyään sitä aina ratsastaessa.

      Poista
    5. Joo mutt ennen niitä "mahdollisuuksia" pitää opetella ratsastamaan siististi ja niin että se sileällä meno sujuu moitteettomasti ennen haastavampia ratoja ja tehtäviä..:) ja metsäkylässä osataan ratsastaa just niin hyvin että kaikki hevoset menneet pilalle! Sitä sitten ihmetellään kun kaikki hevoset on vuoron perään saikulla selkä- tai jalkavaivojen takia..

      Poista
    6. Ano nyt sä lopetat ton meidän haukkumisen jos ei anneta mahdolisuutta ratsastaa ei voi edes oppia mitään. Ei Metsäkyllässä hevoset mitään pillalle mee sä taidat itse olla sellanen jonka takia ne hevoset menee pilalle. Metsäkyllässä otetaan huomioon hevosten ja ratsastajien turvallisuus eli ole itse hiljaa, kun et asiasta mitään tiedä.

      Poista
    7. "Ei metsäkylässä hevoset mitään pilalle mee" hahahah salli mun nauraa:'DDD et taida kuule ano tietää millainen on pilattu hevonen.. jos tiedät niin selitähän ihmeessä.

      Poista
    8. Mutta Metsäkylässä ne ei oo ainakaan pilalla et oo ihan hiljaa.
      Miten mitään voi oppia jos ei annetta edes mahdolisuutta?

      Poista
  3. Onko ennen ollu sijaisena? Millanen oli?

    VastaaPoista
  4. Hei te kaks anoa te olette itse tyhmiä. Mä tunnen Marissan ja hän ei tosiaankaan ole tyhmä. Vaan tosi kiva ja ymmärtäväinen tyttö. Mitä te kaks ette tosiaankaan oo.

    VastaaPoista
  5. Ano ei Metiksessä hyppätä joka päivä on siellä kokonaan koulupainoteinen päivä

    VastaaPoista
  6. Okei nyt kaikki ottaa ihan rauhassa :D este mitattiin ja se oli 85cm, joten en valehtele asiasta. Radarin laukkaa saan säädeltyä nykyään todella hyvin ja heppa pysyy handussa lähes aina. Syksyllä meno oli aivan erinäköistä, mutta treenin avulla molemmat olemme kehittyneet paljon. Olen kanssasi samaa mieltä että metsiksen hevoset ovat lähes jokainen jostain rikki, mutta se sitten taas ei liity minuun suuremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatkoa: jos tuntiratsastajat eivät vielä kykene niin työntekijöiden pitäisi läpiratsastaa hevoset säännöllisesti, ja asiaan on alettu panostamaan.

      Poista
    2. Blogger ei suostu yhteistyöhön.. Mutta siis btw näytät tuntevan tallin ja ratsastajat melko hyvin, joten paljasta toki kuka olet! :) olisi kiintoisaa tietää :D ja opettaja on pitänyt metsäkylässä ennen lauantain tunnit, mutten itse ole ollut hänen tunnillaan kertaakaan. Talleja olen kuitenkin kyseisen henkilön kanssa tehnyt joten tunsin hänet ennestään :)

      Poista
    3. en sua tai tallia kummemmin tunne, oon kuitenkin metsäkylästä eri tahoilta paljonkin kuullut. joss sun mielestä noilla edellisillä estevideoilla radarin laukka ja kurvit ja hypyt näyttävät hyvin hallituilta ja siisteiltä niin jatkakaa vaan ihmeessä tuohon tapaan niin ihmetelläänpä sitten kuka ponski seuraavana montussa..en edes tajua miks treenaat tuollaisella ponilla kun et sillä kehity, sulla rahkeet riittäisi paljon korkeammalle jonkun paremman hevosen kanssa ja paremmalla tallilla.

      Poista
    4. Ano: OO kommentoimatta jos et voi asiallisesti kommentoida.
      Eikä kanata uskoo kaikee mitä jotkut ilkeet hölmöt kertoo.
      Metsäkyllä on musta kiva paikka käydä ratsastamassa siellä on kivat hevoset/ponit ja kivat opettajat jotka osaa ottaa ratsastajan oikeasti huomioon. Ja antaa ratsastajalle selasen hevosen jolla hän oikeasti pärjää eikä laiteta selasen selkään jolla ei pärjää. Marisa saa ratsastaa Radarilla jos se hänelle laitetaan tai hän itse haluaa.

      Poista
    5. etkö tosiaan oikeasti löydä rakkaasta ratsastuskoulustasi mitään huonoa?

      Poista
    6. Taru hei, itsesi toistaminen ei auta mitään. :) Jokaisessa tallissa on hyvät ja huonot puolensa ja se on kiva että sä tykkäät metsäkylästä, niin tykkään mäkin. Mutta kaikki eivät välttämättä samasta paikasta pidä, ja se on jokaisen oma asia. Mielestäni kommentointi on ollut suht asiallista kaikilta joten antaa kaikkien kommentoida rauhassa. Kiitos Taru kuitenkin kannanotosta ja puolustuksesta :)

      Poista
    7. Joo kyllä mä tiedän ton mutta tolanen saa mut oikeesti suuttumaan. Ymmärräthän oon käyny vuosia tallilla jossa ei oikeasti oppinnut siten mitään opettaja ylivarovainen ja jne.......

      Poista
  7. Kumpaa tarkoita tota joka väitää tietävänsä jotain jostain Metsäkylän asioista vai minä? Mä oon laitanu sulle kanssa sähköpostia käys katsomassa.

    VastaaPoista
  8. Ärsytää tolaset ilkeilyt meidän tallista ja hevosista musta Metsäkylä on yksi kivoimista talleista ja siellä osataan suhtautua kaikkiin tasapuolisisti myös selaisetkin otetaan huomion joilla on jotain erityistä vika/vamma ja tarvitaessa saa apua ja saa kokeilla selaisiakin asioita jotka voivat tuntua alkuun vaikealta tai jopa pelotavalta ja itselläni on se että jos tehtävä on vaikea tai pelottava niin jos on se tuttu opettaja siinä ja voin olla varma että voin luottaa siihen, että häneltä saan ohjeet joiden mukaan tehden hevonen saadaan rauhoitumaan olen juuri sellaisessa ryhmässä.Olen Metsäkyllässä oikeesti jopa kehitynyt ja uskaltanut tehdä jotain mitä en uskonut koskaan tekeväni mutta uskalsin. =) käys katsomassa sähköposti

    VastaaPoista

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥