perjantai 30. marraskuuta 2012

Haaste, oma tallikäyttäytymiseni.

Bongasin tämän muutama päivä sitten hevostalli.netistä, ja ajattelin nyt sitten tehdä tämän tännekkin.

millainen on oma käytöksesi tallilla muita kohtaan?


Itse yritän olla kaikille, ihan kaikille mukava, avulias ja kiva tallilainen. Pienempien silmissä olen ainakin aluksi aina "iso, pelottava hoitaja joka taluttelee tunneilla" , mutta tavoitteena on se, että olisin "sellainen iso hoitaja, keneltä voi aina tarvittaessa pyytää apua ja tulla juttelemaan ihan mistä asiasta vaan." Autan aina, kun apua pyydetään, kerron vastauksen ilman että vähättelen. Olen itsekkin lähes aloittelija huippuratsastajiin verrattuna, mutta silti alkeiskurssilaisia kokeneempi. Tästä en pidä numeroa, vaan olen kaikille ystävällinen, olivat he sitten pikkulapsia, ikäisiäni, minua vähän vanhempia, aikuisia tai vanhuksia- ketään ei ansaitse tulla kiusatuksi. Sama pätee ratsastuskokemuksessa. Miksi kaikki eivät voi vain keskittyä hevosiin, ystäviin (joita tallilta saa paljon kun vain muistaa hymyillä ja auttaa!) ja iloiseen yhdessäoloon ? MIKSI ?!

Onneksi metsäkylässä en ainakaan ole huomannut kiusaamista. Kaikki metsäkyläläiset, pienet ja suuret, mulle saa AINA tulla juttelemaan KAIKESTA ilman kiusaamisen pelkoa. AINA.  Tämä pätee myös blogini lukijoihin, aina voi kommentoida tai lähettää sähköpostia os. marski.heinonen@gmail.com


- miten tallin yhteishenkeä voisi parantaa?

Järjestämällä eri tilaisuuksia esim. hoitajille, sekä vastustamalla rankasti kiusaamista, ja kasvattamalla jo pieniä tallilaisia siihen, että kaikki täytyy huomioida, aina täytyy olla valmis auttamaan, eikä ketään saa kiusata.

- milloin viimeksi autoit toista tallilla tai teit toisen ihmisen iloiseksi?
autan ihmisiä aina kun he apua pyytävät- eli aina kun olen tallilla. Kyseessä voi olla tallityöntekijä, opettaja, kaveri, muu hoitaja, tuntilainen, aikuinen, tallilla vain käyvä, alkeiskurssilainen.. ketä vaan. Ja autan aina parhaani mukaan.

<3


Haasteen saa ottaa vastaan niin moni kuin haluaa ja mieluiten haastaa myös kaverit mukaan.
Palkintoja tässä ei ole jaossa muutakuin hyvä mieli mutta se palkitsee myös jokaista tallilla kävijää kun tietää, ettei kenelläkään ole paha olla tallilla ja harrastus pysyy mieluisena eikä tuota joka kerta pahaa mieltä.

Kuka uskaltaa ottaa haasteen vastaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥