perjantai 20. kesäkuuta 2014

Ilman satulaa

Maanantaina menimme tallin hevosilla ilman satulaa Ellan kanssa, ja teimme päivästä videopostauksen. Elokuvatyökalu ei kuitenkaan suostu toimimaan ollenkaan, joten saatte tyytyä eilisen koulutunnin kuviin.

Prinssillä ja waltsulla vain humputtelimme kevyesti ympäri maneesia. Mulla oli tavoitteena vain herkistää ponia, ja lopputunnista se siirtyi raviin pelkällä maiskutuksella! Käyntiin siirtyminen ei ollutkaan ponin mielestä niin kivaa, se olisi halunnut vain juosta.. Energinen poni ♥ Otin myös muutamat nostot molempiin suuntiin, mutta pääasiassa menin käynnissä ja ravissa. Poni pärski koko ratsastuksen ajan ja oli rento :)

Teemu oli todella energinen ja herkkä, tuntui kun alla olisi ponin sijasta aikapommi. Tein paljon siirtymisiä ja parit väistöt. Laukassa laukkasin molempiin suuntiin pitkänsivun, poni oli laukassa niin hyvä etten alkanut sitä enempää työstämään.

Vilin kanssa menin melko rennosti, taivuttelin molempiin suntiin ja varsinkin ravissa se alkoi lyhentämään itseään ja kantamaan itsensä paremmin. Hieno pappa!

Irmalla menin lähinnä käynnissä ja muutamat pikkupätkät ravia. Tutustuimme myös mörköpäätyyn, ikinä tunnilla ei ole oikein mahdollisuutta antaa hepan oikein haistaa kaikkea siellä niin nyt se sai haistella kaikki tavarat läpi, eikä pääty sen jälkeen ollut enää ollenkaan hurja!

Orpolla yritin vain taivutella, taivutella ja taivutella kun se tekee lähinnä lasten tunteja missä sitä ei paljoa jumppailla. Orpo taipui suht hyvin ja parani loppua kohden. Kovasti se yritti pyöristyä ja kantaa itseään, mutta valui eteen-alas kun sillä ei ole yhtään lihasta. Annoin sen mennä sitten alhaalla kun parempi sekin on kuin kirahvina ylhäällä! Orposta yllätyin todella positiivisesti että se oli niinkin mukava.

Maanantaina hyppelin orpolla, mutta siitä ei ole materiaalia joten kerron vain lyhyesti. Hyppäsimme pientä sarjaa joka ensimmäisellä kerralla meni huonosti, mutta loput hypyt tulivat ihan hyviin paikkoihin ja hyvät hypyt. Itse en ollut ihan kartalla että mistä hevonen hyppää ja kuinka paljon siltä voi vaatia, kun olin tottunut millaan ja sen säädeltävään laukkaan ja siihen että se hyppää vaikka vähän kauempaa jos pyytää.

Eilen ratsastin teemulla tunnilla, jälleen ilman satulaa. Teimme vähän väistöjä käynnissä ja ravissa, ja ne sujuivat suht. hyvin. Tulimme myös suoraa linjaa joka sujui erittäin hyvin. Alkutunnista Teemu oli melko jännittynyt ja laiska ratsastaa, mutta rentoutuessaan se tuli myös herkemmäksi ja mukavammaksi ratsastaa, ja pyöristyi hetkittäin kivasti.



hieno teme!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥