lauantai 14. kesäkuuta 2014

Kehitys - Minä & Vadelma

Kaikkihan alkoi siitä, kun tallinomistaja kysyi minulta että "ketä sä nyt hoidat?" ja vastasin että "no prinssiä ja lakua". No tallinomistaja totesi että "jos haluat niin voisit katsoa tuon uuden tulokkaan, vadelman perään vähän ja alkaa hoitaa sitä." No suostuin kesän ajaksi, sillä kesällä minulla on aikaa. Syksyllä en sitten enää pystynytkään lopettamaan tamman hoitamista, ja tallin omistaja lupasi kysellä muiltakin jos vadelmalle löytyisi toinenkin hoitaja minun lisäkseni. Sellaista ei kuitenkaan löytynyt.

Kesällä 2013 menin tammalla muutaman kerran. Se vei varsinkin ensimmäisellä kerralla minua kuin märkää rättiä enkä saanut siihen mitään tolkkua. Vadelma ei osannut nostaa vielä laukkaa, vaan se nousi aina kamalan ravikaahotuksen jälkeen --> laukkakin oli pitkää ja kaahaavaa.




Tamman tasapaino kuitenkin parani ja säännölliset läpiratsastukset tuottivat tulosta. Pian vadelma pääsi jo estetunneillekkin ja minäkin pääsin sillä hyppäämään ensimmäistä kertaa. Se oli kamalaa katsottaavaa varmasti!


ei ihan paikka osunut :D
Talvella/keväällä pääsimme osallistumaan Elmo Jankarin estevalmennukseen, joka ei sujunut ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Pian sen jälkeen asiat alkoivat kuitenkin sujua, ja pääsimme kevään aikana yli jopa 80cm esteestä!


elmon valmennus


Kävimme vadelman kanssa myös koulukilpailuissa, ja vadelma oli ensimmäistä kertaa kouluaitojen sisäpuolella mikä tammaa jonkinverran jännittikin. Rata meni oikein hyvin ensimmäiseksi kerraksi ja saimme paljon kehuja!

koulukisat

Kesän alussa vadelma alkoi olemaan siinä vaiheessa että se pääsi mammalomalle. Parin viikon ajan teimme kaikkea mukavaa, pitkiä maastokävelyitä, maastakäsintyöskentelyä ja ilman satulaa menoa. Vadelma lähti kuitenkin rauhallisempaan paikkaan varsomaan, ja tulee sieltä takaisin toivottavasti mahdollisimman pian! Ikävä on kova ♥


Tässä vielä pieni kehitysvideo.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥