lauantai 29. kesäkuuta 2013

Kuusikorven saakelineloset osa 1

Leiriltä kotiuduin eilen, oli ihan huippu leiri & porukka ! Leirihoitsuna toimi santtu (: ♥ Samat hevoset kuin viimevuonna, paitsi että usva on siirtynyt vihreämmille laitumille ja usvan "tilalle" on ainakin leirien ajaksi tullut new forest ruuna, atte.

usva viimevuonna. 

Sunnuntaina lähdimme vähän ennen kuutta, kuusikorvella olimme vasta n. 20 vaille 7, koska kävimme välillä hakemassa iitun ja tavaroiden pakkaamisessa meni aikaa. Siellä olivat jo lähes kaikki, ja veimme tavaramme vintille. Juttelimme hetken toisten kanssa ja sitten kävimme maksamassa. Näytin Helenalle ja Iitulle paikkoja, he olivat ainoat jotka eivät olleet ennen olleet kuusikorvella.

Ukkeli <3
Illalla muutin mökkiin, koska vintillä oli jo alkuillasta niin kuuma, enkä saa unta jos minulla on liian kuuma. Mökissä oli viileämpää, ja muutenkin pidän mökistä jotenkin enemmän.

Nukkumaan menimme kahden aikaan :)


Maanantaina herätys oli klo 7.30. Aamupala oli vähän ennen kahdeksaa, minkä jälkeen lähdimme hakemaan hevosia laitumelta. Harjasin pelakuun valmiiksi. Kun olimme harjanneet hevoset, lähdimme putsaamaan tarhoja, ja kakkosryhmä jäi harjaamaan hevosia. Tarhojen puhdistamisen jälkeen laitoimme hevosille varusteet ja menimme kentälle. Varustin ja ratsastin Atella. Verkkasimme aluksi hevoset käynnissä ja ravissa melko itsenäisesti, jonka jälkeen aloitimme tehtävän:

musta ravia, punainen käyntiä (paitsi pellon puoleisella lyhyelläsivulla olevapunainen viiva tuli vahingossa, sen pitäisi olla mustaa.)





Atte oli aluksi jäykkä, mutta vertyessään tuli todella mukavaksi ja herkäksi ratsastaa. Se oli ihana, liikkui omalla moottorilla, muttei kuitenkaan lähtenyt käsistä, ja sillä sai tehdä töitä, että sen sai taipumaan.

Teimme tehtävää myös ilman jalustimia niin, että portin puoleinen ympyrä harjoituslaukassa. Otimme lopuks vielä jalustimet ja laukkasimme molemmat ympyrät kevyessä istunnassa. Loppuraveissa atte meni todella hyvin, annoin sille vähän pidempää ohjaa ja se meni hienosti eteen-alas.

Tuntien jälkeen pesimme huopia, ja menimme syömään. Toinen tunti oli yömaasto, ja menimme iitun kanssa santulla tandemilla. Maastossa kävelimme ja ravasimme, minä olin takana. Maaston jälkeen menimme kentälle hyppimään esteitä & laukkailemaan. Lopuksi iitu hyppäsi pari kertaa yksin, minkä jälkeen minä pääsin selkään hyppimään itsekseni. Santtu oli oikein hieno poni ♥ Yömaastosta ei ole kuvia, mutta yksi video selästä kuvattuna löytyy ;) !



Nyt en ehdi / jaksa kirjoittaa enempää, mutta ilmoitusluontoinen asia: lakusta ei vähään aikaan kuulu mitään, se on laitumella loppukesän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥