maanantai 6. huhtikuuta 2015

Mielipiteiden kertominen on sallittua tässä blogissa

Viime postaukseen on tullut tähän mennessä 26kommenttia. Aluksi keskustelu alkoi anonyymistä, joka tuli kertomaan että este ei varmasti ollut 85cm korkea. Tämän jälkeen tuli puolustelijoita ja keskustelu johtikin metsäkylän hevosten kuntoon sekä minun ja radarin tasoon. Haluankin kiittää kaikkia kommentoijia siitä, että keskustelu pysyi kokoajan asiallisena. Ketään ei lähdetty ainakaan pahasti haukkumaan, vaan kaikki kerrottiin asiallisesti ja ainakin melkein ystävällisesti.

Tosiaan, este oli siis sen 85cm mittakepin mukaan. Opettaja mittasi sen ja kertoi meille korkeuden. En ymmärrä miksi sitä pitää alkaa kyseenalaistamaan. Jos se ei näytä mielestänne niin korkealta, thats it, mutta niin opettaja sanoi eikä minulla ole mitään syytä epäillä häntä. :)

"Siis sen sanon vain et miten kukaan Metsäkylässä opettava vois antaa tontasosten tuntilaisten mennä niin korkeita, varsinkin kun kyseessä noin nuori hevonen joka vaan rynnii ja juoksee täysillä esteelle ja ratsastaja heiluu selässä eikä saa hevoseen mitään kontrollia. Mitä oon sun videoitas kattellu niin sinuna pysyisin vaan pienissä pystyissä ennen "isojen" esteiden ja haastavien teiden ratsastusta, ja ennen kaikkea siihen asti että saat Radarin laukan haltuun, ja joissain tilanteissa sen ylipäätään nostettua kun siinäkin näyttäisi olevan ongelmia... :DDD sulla näköjään vaan korkeus on tärkeintä, ei se tekniikka tai hevosen kontrolli. Sitten ihmetellään miksi metsiksen hepat aina kipeitä; kun huonolla pohjalla ja osaamattomilla ratsastajilla mennään ja hypätään melkeen joka päivä ja mennään 2-3h putkeen..(:"


Noh, nytpä antoi. Radar ei ole enää kovin nuori, se on toki hypännyt melko vähän isompia esteitä mutta tuossa kohtaa se oli hyvin hallinnassa ja opettaja uskalsi estettä meille nostaa. Syksyllä en olisi uskaltanut yleensä hypätä radarilla tuon korkuista, mutta nykyään tilanne on aivan eri. Voisin alkaa työstämään kehitysvideotakin jossain vaiheessa, että tekin näette kehityksen selkeämmin, mutta nykyään poni ei enää juokse alta läheskään niin paljoa mitä ennen. Laukan nostamisessa harvoin on mitään muuta ongelmaa kuin se, että jos ponilla on ylimääräistä virtaa niin se kerää laukasta vielä lisää kierroksia mikä näkyy pään heittelynä ja pomppimisena.

Mulla ei todellakaan korkeus ole tärkeintä, välillä on tietysti kiva päästä korkeampaakin hyppäämään mutta haluan istunnan, hallinnan ja tekniikan täysin kuntoon ennen esim. isompien ratojen hyppäämistä. Yksittäinen tuon korkuinen este ei ole kuitenkaan edes iso asia, jos hevonen on hyvin hallinnassa.



Pohjasta en sano mitään, sen eteen on yritetty tehdä töitä ja onnistuttu jotenkin. Se on totta että hevosilla hypätään vähän liikaa, mutta toisaalta joka päivä on ainakin yksi helppo tunti, jolloin hepoillakin on rennompaa. Myös hevosten läpiratsastukseen on alettu panostaa lähiaikoina paljon enemmän.

Metsäkylän hevoset pyritään pitämään tallilla koko niiden elinkaaren. Siksi niitä todella harvoin myydään vanhuuden takia pois, vaan pikkuhiljaa ne pääsevät rennompiin ja rennompiin töihin. Tottakai vanhoilla hevosilla on vikoja, mutta niiden työmäärä suhteutetaankin kunnon mukaan.

Metsäkylässä turvallisuus on tärkeintä. Hauskanpito on seuraavaksi tärkeintä, mutta se tehdään turvallisien olosuhteiden mukaan.

Huomaan, että anonyymit eivät kuulu vakiokäviöihin, mutta tietävät paikasta paljon. Toivottavasti tämä avasi vähän silmiänne siihen, että asiat eivät ole aina niin mustavalkoisia.

Kiitos kaikille ihanille aktiivisille kommentoijille, tähänkin postaukseen saa laittaa omia mielipiteitä asiallisesti ja toisia haukkumatta :)!

5 kommenttia:

  1. No huhhuh mitä settiä! :D en normaalisti tällaisiin juttuihin edes tahtoisi puuttua, mutta nyt pisti kyllä kommentit kummasti silmään... Aikamoisia väitteitä ja halveksuntaa noissa edellisen postauksen kommenteissa sanon minä! Ja hän - kuka se sitten ikinä olikaan - ketä sanoi ettet kehity radarin kanssa mihinkään suuntaan, on kyllä täysin väärässä! :)

    VastaaPoista
  2. Musta Mettis vaikuttaa ihan sika ihanalta paikalta, ja olisin halunnu tulla kokeilee, mut huomasin et oli iha liian kaukana. Ihanaa ku teil on nii hauskaa aina ja ihanat persoonalliset hepat. Kokemusta tallista ei oo, oon vetäny nää johtopäätökset youtube videoiden ja blogien kautta ;DD

    VastaaPoista
  3. Mettis on talli jossa oikeasti osataan ottaa kaikki huomioon. Tällainen lievästikehitysvammainenkin on integroitu ihan normaaliin ryhmään oman tasoisten ratsastajien kanssa. Joka on oikeasti niin tärkeä asia mitä moni ei edes ymmärrä saada olla joskus edes muiden ikäistensä vammatomien kanssa ja nuorempienkin ilman että joutuu kuulemaan kokoajan kitinää kehitysvammanen sitä kehitysvammanen tota oon saanut tallilta kavereita jotka tietävät vammastani ja hyväksyvät minut selaisena kuin olen. Opetus on sellaista, että tehtävät on ihan ymmärrettäviä tai jos en ymmärrä uskallan kysyä tai katson miten muut menee. Ja oon saanut apua tarvitaessa selaisten hevosten kanssa joiden kuntoon laito on ollut vaikeaa. Yksi tällainen oli Hevonen joka oli minulle <3 sain apua sen kanssa ja kaverini tiesivät miten tärkeä Rölli minulle oli. Marisa ja tämä Kata ja monet muut ovat minulle tosi tärkeitä kavereita.

    VastaaPoista
  4. Eihän hevosen kanssa eläminen ole ruusuilla tanssimista! En tiiä yhtäkään hevosta joka ei oo ollu kipee tai jolla ei oo jotain vaivaa. Toki se on harmillista, mutta se kuuluu hevosteluun. Sit ku hevosen aika jättää niin on parempi antaa sen mennä kuin jatkaa toivemaailmoissa elämistä eläimen kärsiessä. Ja näin Metsäkylässä vissiin toimitaan :)

    VastaaPoista
  5. Tiedän ton kyllä. Mutta se ei ollut se komentin pää asia. Tässä nyt nähtiin se taas monet ei tosta komentista löydä sitä asiaa mitä oikeasti halusin kertoa. Jos joku sen huomaa niin toivoisin, että kommentoi siihen.

    VastaaPoista

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥