torstai 16. huhtikuuta 2015

valmennuksia

Moikka! En olekkaan pitkään aikaan taas kirjoitellut, mutta meillä on perheessä ja muutenkin mulla pienimuotoisia kriisejä, eikä energiaa tunnu riittävän mihinkään ylimääräiseen. Nyt kuitenkin tulin  kertomaan kolmesta edellisestä valmennuksesta.

23.3 päätimme Emman kanssa vaihtaa heppoja, ja kiipesinkin sitten Helmin selkään. Helmi oli alusta asti jäykkä ja puski sisälle. Pikkuhiljaa se alkoi asettua ja taipua ja liikkua paremmin takaa eteen, mutta ei ollut mitenkään kiva missään vaiheessa. Laukassa tulimme ensin puomia mille piti saada paikka osumaan, meillä sujui todella hyvin tämä ja saimme tulla ristikkona. Helmi teki kamalan pieniä ja rauhallisia hyppyjä radariin nähden, mutta kaikki meni ihan hyvin kuitenkin.

En muista _yhtään_ miten tunnin rata meni, mutta siinä oli ainakin linja, joka nostettiin lopulta n. 80cm korkeuteen. Helmi oli ihan älyttömän helppo ratsastaa esteillä, sille näytti esteen ja se hoiti loput. Linjallakin oli ihan helppo ensimmäisen hypyn mukaan päättää ottaako neljä vai viisi askelta väliin, kun helmillä on niin helposti säädeltävä laukka.

http://youtu.be/42jNxMIxh_0



Seuraavalla valmennuskerralla sain kuulla että Radar on sairaslomalla, joten hyppäisin teemulla. Aluksi hirvitti lähteä hyppäämään pikkuponilla mutta loppujenlopuksi se olikin kivaa!

Aloitimme puomeilla, temponmuutoksilla ja siirtymisillä. Teemu oli vähän jäykkä mutta hyvin kuulolla ja vertyessään alkoi taipumaan ja asettumaan paremmin. Hyppäsimme suhteuttettua väliä, ja teemu epäröi paljon okserille, mutta yhtäkään kieltoa ei tullut, jes!!

Teemu on siis todella herkkis, jos kerrankin jää vähän suuhun kiinni jossain hypyssä niin hyppäämisestä ei meinaa tulla enää mitään. Lisäksi sitä jännittää hypätä oksereita, mutta kun sen saa hyppäämään niin se hyppää hienosti!


'
https://youtu.be/Q-uzOJxJd78
Sitten meni ihan loistavasti koko tunti! Hyppäsimme ensin rataa pitkillä teillä minkä jälkeen lyhyemmillä. Paikat osuivat, poni ei epäröinyt ja imi esteille. Tietenkään kuvaajaa ei ollut juuri kun sujui hyvin.. Viime valmennukseen en päässyt osallistumaan vatsataudin takia.. 26.4 on kilpailut joihin osallistun joko Teemulla tai Radarilla 60cm luokkaan.

Maanantaina radar pääsi taas tunnille, ja hyppäsin sen selkään ilman satulaa sillä se ei omista sopivaa satulaa tällä hetkellä. Menimme kentälle ja alkujännitysten jälkeen se oli ihan huippu ratsastaa! Emme ehtineet kauaa verrytellä kun Orpo pelästyi ja peläytti samalla Vinskin ja Ransun. Ransu heitti komeat pukit minkä seurauksena Ella tipahti niinkin pahasti alas että seurauksena oli sairaalareissu ambulanssikyydillä. Nyt Ella on kuitenkin ok eikä mitään vakavaa sattunut. Jatkoimme tuntia maneesissa tallinomistajan kanssa tehden avoja ja vastataivutuksia ja saimme paljon kehuja radarin rentoudesta ja mun herkästä kädestä.

Yritän kovasti aktivoitua mutta oman elämäntilanteen takia se ei ole kovin  helppoa.. älkää siis tuomitko! ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥