tiistai 18. syyskuuta 2012

Kone rikki..

Moikka, eli tosiaan meidän kone irtisano ittensä.. En tiiä koska saadaan toimimaan, nyt postailen mammanluona.

Koulu on mennyt ok, sain enkun sanakokeesta 10-, happy ! (:(:

10.9. Meillä oli koulutunti ja menin mustalla. Teimme aluksi paljon pääty-ympyröitä ja haimme heppoja rennoiksi taivutellen ja asetellen. Sitten lisättiin voltit pitkiensivujen alkuun & loppuun. Laukkasimme ympyrällä. Sitten teimme parit väistöt ja ravailimme eteen-alas loppuravit. Musta kaahsi aluksi, laukat eivät nousseet, ja koko hevonen oli ihan outo, mutta pikkuhiljaa parani kun jaksoin vain yrittää enkä antanut periksi ! (: Loppuravit menivät jo todella hienosti, rennosti ja pyöreänä ! (: Tykkäsin mustasta paljon.

17.9. Eli eilen oli estetunti. Menin röllillä, ajatukset olivat "eii en tykkää siitä hevosesta" "aargh täst tunnist tulee tylsä" ja "kai mä sitte vaa yritän parhaani ja hymyilen siel selässä".

No, rölli olikin paljon kivempi mitä ennen ! Kai sekin auttaa asiaa, kun olen yli puolessa vuodessa aika paljon kehittynyt, ja osaan ratsastaa paremmin, eivätkä ne askeleetkaan olleet edes kamalat enää ! Laukka oli todella pehmeä istua ! Ravikin meni hyvin, varsinkin kun otin jalustimet pois !(:

Aluksi ravailimme hepat rennoiksi ja mukaviksi tehden ympyröitä, siirtymisiä, temponmuutoksia, pysähdyksiä ja ravipuomeja. Rölli oli reipas, ja mukava. Parin kierroksen jälkeen otin jalustimet pois ja ravailin ilman jalustimia. Verkkasimme siis ensin kunnolla ravissa, minkä jälkeen teimme laukannostoja ja laukkavoltteja.

Sitten tulimme yksitellen linjalle, missä oli kaksi puomia. Puomien väliin piti saada neljä askelta. Ekaks tultiin viidellä, sitten kai neljällä, ja lähti tosi kaukaa ponnistus (poni pomppas oikee) Sit päästii neljällä ja saatii jäädä kävelemää. Tultii kai samaa molempii suuntii. Sit oikees kierroksessa lisättiin ristikko sen toisen puomin tilalle. Rölli tuli hyvin ja sen hypyt oli tosi pehmeitä ! (: Estettä nosteltiin tasaisesti 80cm asti. Tultiin ihan hyvin ekalle pikkuristikolle, minkä jälkeen ite jäin kattomaan sitä estettä sillee et "onpas se suuri" ja poniki oli et "ei en uskalla", ni kieltohan siihen tuli. No pohkeet kiinni ni poni hyppäs paikaltaa, puomi tuli kylläki alas mut ainaki hypättii, ei tullu kieltoo :DD

Toisel kerral tultii n.70cm, tultii tosi hyvin ja hienosti hyppäs ! Sit tultii viel kerra se 80cm, puhtaasti yli ! (:

Lisättii viel toine este, mut meil laskettii siihe 60cm ku rölli siin vaihees aika väsyny. Tultiin kaks kertaa sillee et ristikko-4askelta-60cmpysty-lyhytsivu laukassa-kokorataleikkaalla 60cm este. Rölli tuli tooosi hyvin ! (:


Olin sairaan tyytyväinen, rölli oli superpappa, ja en ite jääny kertaakaa suuhun kiinni, kuulemma ohjat oli aina ihan löysällä :DD Nomut enskerralla pääsee sitte hyppää kultaponilla, lakulla ! <3 (: Olikse nyt 7.10 ku ois kisat luvassa taas, katotaan meenkö taas mokaamaan ja unohtamaan radan...

ciao, katotaa koska pääsen taas kirjottelemaan..

number one, forever ♥
kosben♥
♥laku pieni


kolme rakkainta ♥ Kaikki niin erilaisia, prinssi pieni ja jääräpäinen, kossu vanha ja lempeä herrasmies joka osaa myös kuumua, ja laku, kova ulkokuori, mutta ihana sydän ♥

psps prinssiä olen maanantaisin ja torstaisin käynyt hoitelemassa ja syöttekemässä (: Ja moikkaamassa oon käyny useemminkin,aina ku meen tallille. <--anonyymejä varten

pspsps eli nyt mun uus esteenkka on 80cm :D

6 kommenttia:

  1. Moi. Oon alottelija ja laukka-avut on vähän hukassa. Voitko kertoo et kun nostat laukan ni meneeks sisäpohje/ulkopohje eteen/taakse?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkopohje menee satulavyön taakse ja sisäpohje menee vähän eteenpäin / pysyy omalla paikallaan, eri opettajat opettavat eri tavalla, ja eri hevoset toimivat eri tavalla, mutta ulkopohje aina taakse. (:

      Poista
  2. Moi. Harmi että et voi kirjoittaa useasti sillä tämä on yksi miun lempi blogeista ja käyn täällää katsomassa melkein joka päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo nyt sain koneen taas käyttöön, ni rupeen jälleen postaamaan useemmin.(:

      Poista
  3. Moi!
    Mun blogissa on haaste sulle

    VastaaPoista

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥