keskiviikko 8. elokuuta 2012

Mielipidekirjoitusta "lemppariponeista"

Jos et hyväksy toisten mielipiteitä, älä lue tätä tekstiä. En halua kuulla yhtäkään valitusta mielipiteestäni, jokaisella on oikeus omiin mielipiteisiin, niin eläimillä, teillä, minulla kuin köyhillä ja KAIKILLA muillakin.

Todella usein kuulen "emmä enää tykkää vikistä, nyt vilma on mun lemppari". (en tarkota ketään tiettyä, en vissiin tunne ketään kuka juuri noin olisi sanonut.) Niin no, onhan oikeus vaihtaa lempihevostaan, mutta sitten valitetaan, kun hoitoheppa ei luotakkaan sinuun.

Hevonen aistii ihmisen tunnetilat. Hevonen myös aistii, pitääkö ihminen hoito-/ lempihevosestaan oikeasti. Et voi odottaa hevosen luottavan sinuun, jos et edes rakasta sitä oikeasti!






Jos sinulla on joka viikko uusi lempihevonen, niin et luultavasti tykkää aidosti niistä yhdestäkään.Sanot kenties kavereillesi, että "rakastan sitä hirveesti" vaikka se on sulle yks ja sama, vaikka et saisi enää hoitaa sitä. Taino, imagosi saattaisi kärsiä, kun sinulla ei olisi enää hoitohevosta..

Miettikääs nyt. Hevonen kantaa teidät. Se on uskollinen ja luotettava ystävä. Se ei ehkä osaa puhua, mutta senkin kanssa voi kommunikoida. Ja me palkitsemme ne vaihtamalla lempihevosta - jolloin emme ole luottamuksen arvoisia. Onko vika meissä, vai hevosessa ?

JOS ajattelit että vika on hevosessa, niin mietippä toisen kerran. Hevonen on valmis luottamaan sinuun, tutustumaan sinuun kunnolla ja rakastamaan sinua, ja sinä et pidäkkään siitä oikeasti, ikäänkuin heität sen roskiin ja vaihdat hoitoponia. Yhtäkkiä se maailman tärkein hevonen ei olekkaan oikeasti tärkeä, haukut kavereillesi kuinka tyhmä se on ja kaikkea.. ONKO SE HEVOSEN VIKA ? ei todellakaan !

JOS ajattelit, että vika on sinussa, olet oikeassa. Minun mielestäni ainakin.

Parhaimmassa tapauksessa hevonen on ystävä. Ihminen luottaa hevoseen, hevonen luottaa ihmiseen. Ihminen tuntee hevosen täysin, hevonen tuntee ihmisen täysin. Ihminen rakastaa hevosta koko sydämmestään, hevonen rakastaa ihmistä.

No miten voit olla hevosen luottamuksen arvoinen ?

-Rakasta hevosta aidosti, se huomaa sen. Se tietää, milloin olet vihainen, väsynyt, pettynyt, onnellinen tai surullinen. Kun se oppii tuntemaan sinut, niin luottamuskin tulee ajallaan.

-Luota hevoseesi oikeasti. Jos et luota siihen, sekään ei luota sinuun. 

Ja ennen kaikkea:
-Ole hevosen luottamuksen arvoinen !

Tämä on kuitenkin minun mielipiteeni, juuri sinä saatat olla eri mieltä, enkä tuomitse sinua. Kaikki eivät vain osaa rakastaa oikeasti eläimiä. Sille ei voi mitään, eikä siitä voi ketään syyttää !

Kuitenkin, yritän olla luottamuksen arvoinen prinssille, en siis vaihtele suosikkia kuin sukkaa. Nojaa, minkäs sille voin, että rakastan oikeasti tuota ponia koko sydämmestäni. Toivon, että sekin oppisi joskus luottamaan minuun. Kyllä luultavasti ajan kanssa. toivottavasti.

Pari hyvää esimerkkiä molemminpuoleisesta luottamuksesta ja rakkaudesta :

Kaktu & Futura
Essi & Winnie
Nenna & Prinssi
♥ Noiden blogeja on niin ihana lukea, kun se luottamus oikein säteilee ! :33

En nyt tarkoittanut tällä tekstillä ketään yksittäistä henkilöä.

kiitos ja kumarrus.

Niinjoo, ne harjotuskisat alkaa su klo 10.30, taisiis radanrakennus on silloin , kisat alkaa heti sen jälkeen ! (inffo viiville) (;

8 kommenttia:

  1. Toi on niin totta!! se on ärsyttävää jos joku kokoajan vaihtelee lempihevosta!

    VastaaPoista
  2. voi vitsi en pääse kattoo noit kisoi ku meen sallan konffiksee :D mut hyvä postaus! (:

    VastaaPoista
  3. Moi!
    Hyvä postaus. Mä kanssa luotan Rölliin hoidetaessa se on joskus hankala muta silti niin <3 <3<3

    VastaaPoista
  4. Mäki vast tajusin , miten tärkee Waltsu mulle on . Ehken ole maailman paras hoitaja tai hevosen käsittelijä , ehkei Waltsu ole kaikkien mielestä se paras poni , tai ihanin poni , mutta mulle se on niin tärkee , et en vois kuvitellakkaan elämää ilman sitä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vaikka se poni / hevonen kerran pukittaisi , se ei tarkoita sitä , että se on tyhmä. Kaikki hevoset pukittaa , ja yleensä se suurin ongelma on ratsastaja itse.

      Poista
  5. Toooooooooooooooosi hyvä postaus!Kyllä se Prinssi ihan varmasti rupee luottamaan suhun!

    Mun blogi: http://iitujalumi.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥