tiistai 26. helmikuuta 2013

haastetta ja eilinen estetunti

Sain haasteen venlalta, kiitos siitä. En haasta ketään koska olen laiska ! 


1. Lempihevosesi metsäkylässä?
Prinssi ja Laku

2.Mikä päivä ratsastat?
maanantaisin

3. Millä talleilla OLET aiemmin ratsastanut?
metsäkylässä, kotimäen talleilla, pihlavan ratsuriihessä sekä kuusikorven hevostilalla. Pienenä olen käynyt myös talutusratsastuksissa monilla talleilla.


4.Oletko koskaan hypännyt?
juu

5. Paras talli ikinä?
kuusikorven hevostila

6.onko sinulla hoitsu?
kaksi, laku ja prinssi

7.Oletko mennyt ilman satulaa?
olen

8.Korkein este jonka olet hypännyt?
n.80cm

9.Oletko koskaan mennyt Ossilla?
en ole

10. Laukkaatko aina tunnilla?
laukkaaminen on oleellinen osa alkuverryttelyä..

11. Oletko käynyt Imatralla?
en tietääkseni (:




Eilen hypättiin vähän isompia pitkästä aikaa, ja aluksi oli vähän hyppääminen hakusessa mutta kyllä se siitä!
Verkkasimme alkuverkat itsenäisesti. Menin puomit muutaman kerran. Laku oli alkuverkoissa aika laiska, mutta asettui ja taipui yllättävän hyvin. Laukannostoja aletaan seuraavaksi hioa, laku nimittäin helpolla ajautuu laukkaan, vaikka tekisin kunnollisen puolipidätteen. Se siis kiihdyttää ravia ensin ja nostaa laukan vasta sitten.  Ongelma on kyllä myös minussa varmasti, mutta tallin omistaja kertoi minulle  että laku tekee sitä nykyään vähän kaikille, joten myös poniin tämä liittyy eikä vain minuun, joten asiattomat kommentit pois saman tien, kiitos! 

Hyppäsimme kahta eri tehtävää:

 Alkuverryttelynä menimme laukassa jokainen kaksi kertaa nuo kaksi pystyä vasemmalla pitkälläsivulla. Laku  tuli niille hyvin, ekalla kerralla tultiin vähän pohjaan viidellä askeleella kun poni kaahasi, mutta seuraavalla kerralla pidätteiden avulla saatiin askeleet lähes täydellisesti. :)

Sitten hyppäsimme nuo kaksi pystyä n. 40-50cm korkeina. Se tehtävä on vaaleanpunaisella (tuo vaaleanpunainen este ei kuulunut tähän tehtävään mitenkään). En muista kamalasti, itse vähän (JÄLLEEN) ennakoin hyppyjä, mutta paransin joka kerta. 

Seuraavaksi tulimme niin, että ensin tuo jälkimmäinen pysty oikeassa kierroksessa, sitten vaaleanpunainen pysty, ja sen jälkeen vielä molemmat pystyt vasemmalla pitkälläsivulla. Esteet olivat n. 50-70cm korkeudella. Tulimme sitä muutaman kerran, jonka jälkeen tulimme vielä kerran niin, että ensin pysty-okseri, vaaleanpunainen pysty ja uudelleen pysty-okseri. Kaikki esteet olivat n. 70cm. 

Tunnista jäi todella hyvä fiilis, laku oli vähän outo kun se alkutunnista oikein imi esteelle, mutta lopputunnista isommilla esteillä sitä sai käskeä kunnolla eteen. Loppuverkoissa ja vikoissa hypyissä mentiin sitten taas niin kovaa kuin päästiin ;)! 

Video on aika pimeä, anteeks siitä :s ! Maneesissa on jo viiden- kuuden aikaan aika pimeää, joten ei saa kovin hyviä videoita. Kesää odotellessa!




8 kommenttia:

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥