tiistai 30. kesäkuuta 2015

Paljon heppailua

Sunnuntaina olin töissä aamusta ja illalla matkasimme Ellan kanssa vielä ratsastamaan Helmi ja Ransu. Minä hyppäsin Helmin selkään ilman satulaa, ja tajusin lähes saman tien sen olleen huono idea. Helmillä on melko tuntuva säkä ja varsinkin ravaaminen oli tuskaa. Sain ohjeeksi jumpata helmiä, ja taivuttelinkin sitä paljon ympyröillä ja kaarevilla urilla. Ravissa sain yhden todella hyvän pätkän, mutta siihen se jäikin. Laukkaa otin yhdet ympyrät molempiin suuntiin, vain sen verran että sain Helmin vähän heräilemään. Helmi olikin melko jäykkä ja rasittava ratsastaa, mutta enpä ollutkaan sillä joulun jälkeen mennyt koulua!










Eilen suuntasin aamulla jälleen töihin, jonka jälkeen lähdin Kartanolle kuvaamaan Moonaa. Moona ratsasti Glitterin jonka jälkeen heitti minut kotiin. Kotona söin ja lähdinkin metsäkylään, missä pääsinkin heti auttamaan hevosen lastauksessa. Meinasikin tulla kiire laittaa Ransua kuntoon, mutta onneksi Moona auttoi. Moona siis tuli kuvaamaan minua, hänelle kiitos materiaaleista!



Jo alkukäynneissä oli hermo kireällä kun poni ei voinut edes kävellä. Se pyrki kokoajan vain kentän keskelle muiden hevosten luo ja mateli laiskasti. Aluksi teimme käynnissä ja ravissa kiemuroita ja keskityimme asetuksiin. Oikealle Ransu asettui hyvin mutta vasemmalle se vain oikoi niinkuin aina.

Verryttelyn jälkeen siirryimme kahdelle pääty-ympyrälle, jossa teimme temponmuutoksia ja pysähdyksiä ilman jalustimia. Ransu tuli ihan kivaksi ratsastaa tässä vaiheessa, vaikka ravilisäykset olivatkin lähinnä pää ylhäällä kaahottamista.

Sitten aloimme nostamaan laukan käynnistä, laukkaamaan puolikkaan ympyrän ja siirtämään raviin ja käyntiin. Laukat nousivat yllättävän hyvin mutta Ransu ei meinannut millään edetä laukassa. Annoinkin sille aika kunnolla pohkeita, jolloin oikea pohkeeni alkoi krampata. Pysäytin ransun hetkeksi ja hieroin pohjettani, jolloin pahin kipu lakkasi ja pystyin jatkamaan.

Loppuraveissa pienensimme ja suurensimme ympyrää vuorotellen. Loppuraveissa ransu oli melko rento ja mukava ratsastaa. Tunnin jälkeen poni pääsi pesulle sillä se oli hionnut ihan kunnolla :D!

Video tulee johonkin myöhempään postaukseen sillä elokuvatyökalu kieltäytyy yhteistyöstä tällä hetkellä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥