perjantai 12. kesäkuuta 2015

C-merkin koulurata

Moikka! Tossa muutama viikko sitten käytiin radarin kanssa pyörähtämässä kouluaitojen sisällä merkkisuorituksen parissa. Ennen estekisoja mua ei oikeastaan edes jännitä, mutta vitsit että suorastaan pelotti mennä kouluradalle, ei ole yhtään mun laji, liian tarkkaa! Verkassa radar oli muistaakseni melko hidas ja laiska muttei kyttäillyt tai tehnyt muuta ylimääräistä pienen alkukauhistelun jälkeen. Poni oli tosiaan ensimmäistä kertaa kouluaitojen sisäpuolella mutta käyttäytyi silti esimerkillisesti, taitava ♥ Otin melko paljon käyntiä ja laukkaa, sillä ne ovat hankalimmat askellajit meille. Varsinkin nostot käynnistä tuottavat meille joskus hankaluuksia kun joko poni lähtee pikaravia tai säntää laukkaan. Joskus se myös jäi paikalleen potkimaan käyntinostoissa, mutta silloin syy löytyi epäsopivasta satulasta. Kaikki sujui kuitenkin nyt suhteellisen hyvin ja pääsin radalle asti.

C-merkin esterataa


Radalla sitten se jännitys tuli kunnolla ja lopetin ratsastamisen. Kiskoin vähän naruista joskus ja pari kertaa vähän kopautin jalalla. Radar joutui hoitamaan kaiken ihan yksin ja minä vain matkustelin. Esteillä se olisi lopettanut hyppäämisen, mutta kouluradalla se vain hömpötteli rennosti menemään. Mitään isompia mokia ei tullut muutakuin oikean laukan nostossa: Poni nosti väärän laukan! Videolta näette radan, pahoittelen sen laatua, mutta kuvaaja teki oharit samana aamuna kun olimme jo tallilla eikä muuta kuvauskalustoa ollut. Videolla myös tuomarin kommentit radasta.



Olin poniin todella tyytyväinen, itseeni todella tyytymätön. Prosentteja tuli kuitenkin hyvin, 67,5% joka on 7prosenttia enemmän kuin 2,5vuotta sitten monsterilla. Hevonenkin vaihtunut astetta haastavampaan joten ehkä olen sitten edes vähän kehittynyt myös kouluratsastuksessa.. Ylsimme jopa neljännelle sijalle, joten sijoituimme ponin ensimmäisissä koulukilpailuissa, mamman mussukka ♥♥

Istunnasta sain 7, mistä yllätyin suuresti. Kommenttina oli "rento istunta". Apujenkäytöstä sain 6½, kommenttina luki että "tehokkaat avut, valmistele vielä paremmin". Teistä ja harmoniasta sain molemmista 7.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥