tiistai 30. lokakuuta 2012

koulua ja esteitä

Sunnuntaina olin siis ratsastamassa lumilla. Aluksi verkkasin käynnissä asetellen ja tehden kolmikaarista kiemurauraa. Ravissa samaa. Laukkaa menin pääty-ympyrällä ja uraa pitkin. Aluksi laukka ei meinannut nousta, mutta iidamari kävi selässä, niin laukka nousi sen jälkeen hyvin.

Menimme myös kakspäällä jokaisen askellajin läpi.


Eilen oli taas estetunti, ja mulla laku.

Alkuverkat (käynti & ravi) menin ilman jalustimia. Teimme toiseen päätyyn käyntivoltin taivuttaen, ja toiseen päätyyn raviympyrän asettaen. Laku karkasi kerran ympyrältä, mutta oli muuten kiva ratsastaa sekä reipas.

Välikäynneissä laku sai ihme hepulin, ja lähti pinkomaan minkä jaloista pääsi. No mulla oli ohjat pitkinä, ja meinasin tippua, mutta sain otettua ohjat käteen ja ohjattua lakun seinää päin.

Laukkasimme yksi kerrallaan ensin pitkänsivun & pääty-ympyrän. Laku oli hieno, ei karannut ympyrältä kertaakaan, vaikka kaikki kaverit olivat toisessa päädyssä !

Sitten laukkasimme niin (oikea kierros), että oven puoleinen pitkäsivu laukassa, ja M-kirjaimesta kokorataleikkaa puomin yli, laukka ei saanut vaihtua, eikä se vaihtunutkaan ! Hieno poni.

Vaihdettiin suuntaa ja laukattiin kerran pitkäsivu & ympyrä. Aloitettiin hyppääminen:

menimme ensin vain mustalla numeroidut esteet.
Eli ensin este nro 1, joka oli tynnyreiden päälle laitettu puomi (ei siis ollut selkeitä tolppia joten hevosten oli todella helppo mennä vain ohi), sen jälkeen jatkettiin uralle, pääty laukassa, M:kirjaimesta käännettiin kakkoselle, joka oli pysty, taas pääty laukassa ja kolmonen, jolle tuli aika tiukka tie.

Laku hyppäsi hyvin, ja lähes joka esteellä laukat vaihtuivat. Itselläni oli paljon ongelmia kuitenkin istunnan kanssa, en tiedä mikä oli mutta istunta oli todella huono..? o:

Sitten tultiin vielä lopuksi kai kerran koko rata, eli punaisella merkatut mukaan. Laku oli hieno.

Loppuverkat kevennellen, ja käynnissä jalustimet pois jalasta. Kävelimme rennosti pitkin ohjin, kunnes laku singahti samasta kohtaa laukkaan kuin välikäynneissäkin. Ensimmäinen ajatus oli "apua se menee ulos ovesta" , koska ovi oli auki. Sain sen kuitenkin pysäytettyä taas seinään. Turvallisuuden vuoksi menin loppukäynnit maastakäsin..:D Vielä ulkonakin laku yritti jyräillä, mutta hoitaessa oli taas oma, suloinen itsensä <3 .

Harjailin vielä prinssiä ennen kuin lähdin kotiin. Prinssille kuuluu edelleen hyvää, toivotaan että pääsisi talveksi sisälle..!(: Asustelee siis waltsun kanssa ulkokarsinassa, eikä sisällä ole tilaa.. :ss




ohoho ompas mahtava kuva

<3 paras

<3<3 llama



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥