torstai 21. kesäkuuta 2012

Orpo

Sori, prinssin varustepostaus venyy taas..:s Lauantaina käyn tallilla, mutten silloinkaan sitä luultavasti ehdi tekemään, sillä käyn ratsastamassa kaverin ponin, ja lähden kotiin.

Tänään menin ekaa kertaa suokkitamma orpolla (: Orpo on tankkeri, jyrä, kuolakone.. Olen saanut siitä sellaisen kuvan, että se oikoo minkä pystyy, ja laukassa menee liian kovaa. Hoitaessa se on mukava.

Alkukäynneissä kävelimme uran sisäpuolella. Orpo oli rasittava, ei voinut kävellä ollenkaan suoraan. Se ei hakeutunut uralle, mutta maneesin keskelle oli kova hinku.

Otettiin pian ohjat käteen & tehtiin molempiin päätyihin ympyrät. Pikkuhiljaa pyydettiin aina enemmän asetusta. Mentiin siis vieläkin uran sisäpuolella. Tä suunta oli mullekkin vaikeempi, ja selvästi orpollekkin- puski sisälle & ulos vuorotellen.

Peilipitkällesivulle tehtiin temponhidastus, ja toiselle pitkällesivulle temponlisäys. Ympyröillä piti asettaa kunnolla sisälle, ja tehdä iiiso ympyrä.

Siirryttiin uralle ja ravailtiin molempiin päätyihin ympyrät. Orpon ravi oli ihana istua ! Nyt orpo kulki kivemmin. Vaihdettiin suuntaa, ja tehtiin samaa tehtävää. Orpo laittoi laiskotteluvaihteen päälle, ja muutan kerran jouduin sitä raipalla muistuttamaan siitä, että pitää liikkua eteenpäin.

Meitä oli tunnilla vain kolme (minä & orpo, kaisla & milla, henna & kossu), ja laukkasimme ympyrällä. Eli toiset ravasivat toisessa päädyssä ympyrällä, työskennellen itsekseen, ja yksi nosti peililtä laukan ja laukkasi ympyrän. Orpo nosti laukan kivasti, ja laukka oli mukava istua. Jouduin kuitenkin laukassakin kerran napauttamaan raipalla, että laukka säilyisi. Orpo suurensi ympyrää, muttei oikonut.

Laukkasimme myös samaa tehtävää toiseen suuntaan. Nyt orpo meni vähän reippaammin, muttei liian kovaa !(:

Vaihdoimme tehtävää. Tulimme pituushalkaisijalle, josta pohkeenväistö uralle, ja uralla laukannosto. Orpo väisti vaihtelevasti, välillä todella hyvin, ja välillä ei niin hyvin..:D Laukat nousi kivasti, sain muutaman laukkavoltinkin tehtyä pitkällesivulle. Tässä tehtävässä orpo oikoi hieman.

Loppuravit menimme taas uran sisäpuolella. Annoin orpolle pidempää ohjaa, ja annoin sen venyttää kaulaa (:

Tunnin jälkeen metsästin waltsun tarhasta & vein sen sisälle.

Kuvat & videot huomenna (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥