perjantai 1. kesäkuuta 2012

Ekaks haaste, jonka sain tarulta (: kiitos siitä !

  1. Miksi harrastan ratsastusta ?  Oon pienestä asti tykännyt eläimistä & hevosista, no , ratsastus on vaan niin kivaa ja tallilla unohtuu kaikki huolet (:
  2. Koulu vai esteet? Kouluakin on kiva vääntää , mut esteet voittaa .. :D
  3. Ihanin hevonen ikinä? Prinssin ja dominon väliltä on aika vaikea valita, mutta sanotaan että prinssi.
  4. Paras ratsastuksen opettaja ikinä? Kaisa. Kaisa on todella mukava & keksii monipuolisia tehtäviä (:
  5. Mitkä asiat saa sinut onnelliseksi? Prinssi, kaverit ja muutkin hevoset & ponit.
  6. Haaveammatti? Esteratsastaja, hevosen hoitaja jossain ulkomailla, ratsastuksenopettaja..
  7. Mitä harrastaisit jos et ratsastusta? Miksi/Miksi ei? En ymmärtänyt loppuosaa, mutta tanssia luultavasti..(:
  8. Kivoin aine koulussa? Liikunta. Tykkään kans välillä fykestä & bilsasta :D
  9. Vaikein/tylsin aine koulussa? No enkku on siks tylsää, kun meillä oli niin idiootti opettaja. En tykkää kans yhtään kässästä, ruotsista ja hissasta.
  10. Millaiseksi ihmiseksi kuvailisit itsesi? Olen aika ennakkoluuloinen (en haluis olla..), en suutu kamalan helposti, ja jos suutun, niin unohdan sen aika pian :D Mua alkaa naurattaa aina väärissä paikoissa. Olen yllytyshullu.. Jos angstaan, angstaan kunnolla ja kaikille. Ja jos joku kiusaa mun kaveria, meen heti siihen väliin :D:D Mulla on ihan selvästi niitä hyviä & huonoja päiviä erikseen.
11. Mitä mieltä olet kehitysvammaisita/ Lievästikehitysvammaisita? Normaaleja ihmisiä (: Saman arvoisia kuin muutkin, ja tunnen muutaman. Se, että he ovat kehitysvammaisia, ei tee heistä yhtään tyhmempiä / vähempiarvoisempia.

Noniin, sitten eiliseen tuntiin.. 

Menin siis Kossulla (: Se on hypännyt nuorempana 150cm ratoja saksassa. Eli on siis taitava hevonen :D

Nenna laitto sen mulle kuntoon kun olin ite kantamassa esteitä (:

Alkukäynneissä tein pysähdyksiä & muutamat peruutukset. Pian ruvettiin tekemään voltti C:hen puomin yli. Kossu oli tosi kiva, Se asettu hyvin ilman, et sitä tarttee potkia sisäpohkeella. Tein edelleen pysähdyksiä. Sitten lisättiin pitkillesivuille temponlisäykset. Aluks kossu oli vähän hidas pohkeelle, mut parani loppua kohden !

Vaihdettiin suuntaa & tehtiin samaa tehtävää. Tähän suuntaan kossu oli parempi. Siirrettiin hevoset raviin ja tehtiin samaa tehtävää ravissa. Mulla oli ongelmia hyvän tuntuman etsimisessä, mut sekin parani loppua kohden huomattavasti, kossukin alko kulkea paremmin (: 

Käveltiin hetki ja Kaisa selosti tehtävää: 



 Ensin mentiin punaisella olevaa tehtävää. Elikkä H:ssa viimeistään laukka, laukassa voltti, jonka jälkeen pitkälläsivulla uran sisäpuolella olveva kahden esteen innari(eka este puomina, toka n.30cm ristikko) Kossu meni hyvin, mut en osannu istuu yhtään sen laukassa. Tuntuma oli millanen oli, ja muutenkin mun istunta suoraan sanottuna KUSI ! .. Innarin jälkeen piti tehdä pysähdys mahdollisimman nopeasti & pienillä avuilla. Kossu pysähtyi todella hyvin, olisin voinut käyttää vielä pienempiä apuja. 


Vuorojen välissä vältin paikallaanseisomista. Tein väistöä, ja kossu alkoi työskentelemään paljon paremmassa "muodossa", ei se nyt missään peräänannossa ollut, mutta käytti takaosaansa & selkäänsä paremmin ! (: 


Tultiin vielä toinen kerta (nyt molemmat innarin esteet oli n.30cm ristikkoina), ja pysäytin lähes pelkällä istunnalla kossun (: 


Sitten tultiin varmaan jotain toista tehtävää, en muista :D Tai sitten vaan käveltiin ja kaisa selosti seuraavaa tehtävää. 

Tultiin siis sitten niin, että mentiin eka innari vasemmassa kierroksessa, jonka jälkeen hyvin päätyyn. Siitten ulko-oven jälkeen piti kääntää lävistäjälle olevalle portille. Tämän jälkeen oli vielä pitkänsivun alussa okseri.

Innarin eka osa nostettiin n. 40cm ristikoksi, ja toka osa n.45-50cm pystyksi. Lävistäjällä oleva portti oli ehkä 50cm, ja okseri oli n. 60 cm.

Kossu tuli tosi hyvin, omassa istunnassa esteiden välillä oli ongelmia. Kaisa kuitenkin kehui, että mun istunta esteen päällä oli parempi kuin ennen ! (: JEE :D

Tultiin vielä toisen kerran, ja nyt innari oli n. 45cm pysty, toka osa n. 55cm pysty, lävistäjän portti oli n. 55-60cm ja okseri 65cm (: 

Kossu tuli taas innarille tosi hyvin, mut se innostus ni jouduin tekemään pidätteitä :D Käänsin liian aikasin portille, mut sain korjattua tien hyvin. Säädin sitten itse jotain mistä kossu häiriintyi, ja se tiputti portin. Se joko ärsytti sitä tai se pelästyi, en tiedä, mutta ainakin se teki jonkun ihme loikan, ja multa lähti jalustimet :D Sain ne äkkiä jalkaan & tein ympyrän. Tulin uudelleen portin & tultiin hyvin. Sitten tultiin vielä okseri, ja sekin meni todella hyvin ! (: 


Loppuravit kevensin pitkin ohjin. Kossu oli super ! Kaisa pisti mut ensviikokskin sille koulutunnille, katotaan nyt saadaanko vielä parempia tuloksia mun itsevarmuudelle ! (: 


IKINÄ, KOSKAAN ei ole hevonen ollut noin hyvä mun alla ! Tuli muutama tosi hyvä pätkä, kun kossu hakeutu alas. Aah, se ihana tunne ! Pohkeenväistöt siis auttaa paljon saamaan hyviä tuloksia ! (:


Rupeen työstää nyt videota tunnista, jos pystyn (: 
 

 



2 kommenttia:

  1. Hahha varmasti se hevonen meni sulla peräänannossa? Ja miks ihmeessä potkisit sisäpohkeella jos haluat asettaa? Tyttö pieni, laita kuva niin nähdään kaikki siun muoto kassulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EN ole puhunut PERÄÄNANNOSTA, sanoin että se työskenteli PAREMMASSA asennossa ! "Tein väistöä, ja kossu alkoi työskentelemään paljon paremmassa "muodossa", ei se nyt missään peräänannossa ollut, mutta käytti takaosaansa & selkäänsä paremmin ! (: "

      Poista

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥