lauantai 23. kesäkuuta 2012

Ratsastushistoriani

Dodii,  mult pyydettii tällast postaust, ni tällasen toteutan ! (: Elikkäs,, oon tällasen tehny jo edellisee blogii, mut teen nytsit uudellee..

Koko ratsastushistoriaani en todellakaan muista.. Se nimittäin alkoi 10vuotta sitten !

Noniin, siis, rupesin käymään tallilla 3vuotiaana. Kävin kaikissa mahdollisissa talutusratsastustapahtumissa, ja n.kerran kahdessa viikossa ½h maastotalutuksessa.

n.5vuotiaana ravasin ekaa kertaa maneesissa. Olin ihan innoissani, pompin kuin mikäkin :D (Olimme maneesissa, koska satoi, emmekä voineet mennä maastoon, mutta halusin ehdottomasti ratsastaa.)

Kävin sitten muutaman vuoden vielä talutusratsastuksissa tms. Sitten aloin käymään harvemmin ja harvemmin. 9vuotiaana en oikeastaan käynyt enää ollenkaan. Se oli liian noloa mennä maastoon kävelemään jollain pikkuponilla, daa ? :D

Juhannuksena 2009 pääsin sitten veljeni naisystävän isän luokse kyläilemään. Siellä tutustuin Ronja - shetlanninponiin (: Ronjalla ratsastelin yksikseni, loppuviikosta jo laukkasinkin ! Ylitin myös esteen, tosin vahingossa..
Ronja ja minä, kevät 2011.

Heti kuopiosta tultuamme aloin kinumaan äidiltäni kunnon ratsastustunneille pääsyä. No lupa tuli vihdoin, ja lähdimme ajamaan kohti kotimäen talleja.

Ensimmäisellä tunnillani menin Frida - shetlanninponilla. Tunnista muistan vain, että menimme puomeja, ja frida pukitti puomin jälkeen :D Niinjoo, ja mulla oli taluttaja.



Ensimmäinen kunnon lempiponini oli Selma. Selma oli pomminvarma & kiltti poni, joka kuitenkin liikkui eteenpäin. Selmalla menin paljon tunneilla, ja ehdin kiintyä siihen. Kokoajan oli kuitenkin kamala halu päästä ratsastamaan Dominolla.

Vihdoin se päivä koitti, listassa luki Marisa - Domino. Jännittyneenä menin harjaamaan sitä ponia, ja jouduin pyytämään apua, niinkuin aina ennenkin harjatessani ponia. (Varsinkin epävarmoille ihmisille domino näytti aina aluksi vähän rumaa naamaa..). Tunnilla domino vain juoksi, ja minä keskityin pysymään kyydissä. Muistan kun ratsastuksenopettaja sano mulle että "ei mun ois pitänytkään antaa sulle Dominoa, kun et oo näköjään vielä tarpeeks taitava, että saisit sen hallittua." Olin ihan maassa ton jälkeen. Rakkaus ei kuitenkaan hävinnyt yhtään ! Sain jotenkin vinguttua dominon taas tunnille.

Seuraava tunti menikin jo paremmin. Siitä tunnista lähtien menin dominolla todella usein lauantain tunnilla. Torstaisin menin aika usein Nemela "Nekku" - ylikorkealla shetlanninponilla. Hyppäsin esteitäkin muutaman kerran nekulla & kerran dominolla. Nekku oli pomminvarma esteponi ! (:

Domino ♥ 1

Selma ♥



Bourgeois "Poju", menin muutaman kerran kotimäellä, nyk. kaverin poni (:
Syksyllä 2010 kotimäen tuntitoiminta loppui, ponit menivät myyntiin, ja vaihdoin tallia. Ikävä oli suuri tätä paikkaa ! Ihanat hevoset, opettajat, tallityöntekijät !..♥ Dominoa suurin ikävä, joka ei tule ikinä helpottamaan !<'3 Myös Selmaa & Nekkua kova ikävä, molempien olopaikat tosin tiedän ainakin suunnilleen. Dominostakin tiedän sen verran, että se on kunnossa, ja sillä on uusi & luotettava hoitaja ! (:

Vaihdoin siis tallia, nykyiselle tallille, metsäkylän ratsastuskeskukseen. Vanhasta kodista oli sinne n.4,5-5km. Nykyään mulla on tallille enää 1,5-2km. Matkaan menee vain 5-10min (:




Kummitädin poni, rp-quitarock, syksy 2009

Kummitädin poni, rantapellon tuisku, syksy 2009






Metsäkylässä lempparini on ollut alusta asti shettisruuna prinssi. Syksyllä 2010 menin siis torstain yleistunnille. Taso oli jotain heC-.. Menin pääasiassa prinssillä, monsterilla ja waltsulla. Julitalla & rusinallakin menin jonkin verran.

Julita , kevät 2011
Metsäkylän spotty devil "waltsu", alkukevät 2011
Keväällä 2011 kisasin ensimmäiset kisani prinssillä. Luokka huima 20cm ! Kisat olivat harjoituskisat. Heti seuraavalla viikolla meninkin 40cm. Se hävettää edelleen. Vasta nyt voisin edes miettiä 40cm rataa prinssillä, jos en sille olisi liian pitkä. Sain muuten prinssin hoitoponikseni 9.4.2011 !♥

Minä & Prinssi, tammikuu 2011. Rakkauspakkaus♥
Prinssi & Marisa, ekat kisat. kevät 2011, 20cm.
Prinssi, talvi 2010, yks ekoista kuvista meistä yhdessä !♥  (c) Essi Turunen.
No muutamat kisat siinä vuoden 2011 aikana kisailtiin vaihtelevilla tuloksilla. Tunneilla menin joka viikko prinssillä.

Nyt keväällä 2012 olen ruvennut olemaan ponille liian iso ): Vaikka en liian iso olisikaan, ei tällä ponilla ole enää mulle oikeastaan mitään opetettavaa. Prinssi on opettanut mulle todella paljon. Ei vain ratsastuksessa, vaan myös hevosmiestaidoissa. Pohjimmiltaan prinssi on kiltti hoitaa, mutta joskus sillä on kuitenkin energiaa, ja sille ärsyyntyy helposti. Sen jälkeen kaikki menee pepulleen.

Kotimäen dalton joe "rusina", kevät 2010
Prinssi on joskus vaikea saada liikkumaan kunnolla. Suurin kehitys onkin tapahtunut juuri tässä. Ennen en saanut prinssiä liikkeelle ilman avustajaa. Nyt ei paljoa raippaa tarvitse tunnin aikana käyttää.

Monsterious "monster", kesä 2011
Prinssillä menen enää todella harvoin. Painoni puolesta sillä voisin vielä mennä kauan, mutta jätän ponin kuitenkin pienien ratsastajien ratsastettavaksi, ja keskityn itse noihin vähän isompiin hevosiin, sekä siihen, että ponilla syntyis edes jonkinlainen luottamus muhun (:

Tarkotus oli alkaa kisata Rikulla, mut riku muutti nyt keväällä kotiinsa. Ikävä on suuri !♥


Kisahistoriani:
3.4.2011 Tallin harjoitusestekilpailut, luokka 20cm, prinssi, jaettu 1sija.
10.4.2011 Seuran estekilpailut, luokka 40cm, prinssi, hyl.
29.5.2011 Tehtäväkilpailut, tehtävärata,  prinssi, jaettu 8sija (vika) :D
18.9.2011 Tallin harjoitusestekilpailut, luokka 30cm, prinssi, jaettu 1sija.
25.9.2011 Seuran estekilpailut, luokka ristikko-puomi, prinssi, jaettu 1sija.

Jossain vaiheessa syksyä 2011 kävin myös harjoituskoulukisoissa monsterilla, luokka oli heC kouluohjelma (: 1sija sieltä tuli, prosentein 60,3 ! (: Lisäks oli jossain vaiheessa syksyä toisetkin harjotusestekisat, käytiin taas 30cm prinssillä !(:

Nyt olen siis heC & re 50 tasoinen ratsastaja. Tunnilla olen hypännyt rataa, jossa on ollut esim. 40 & 55cm sarja, 60cm yksittäinen, 40cm ristikko yksittäisenä, ja lopuksi 67cm okseri yksittäisenä. Korkein hyppäämäni este on siis n. 67-70cm (:

Tunneilla menen usein Lakulla sekä kossulla. Hevoset joilla menen vaihtelevat usein (:

Prinssi, kesä 2011


Prinssi, uusvuos 2011 - 2012 !♥

r.Viktor "Rölli" , talvi 2012

Prinssi, syksy 2011

Prinssi, harjoitusestekisat 30cm, syksy 2011

Mun ja prinssin enkka, 57cm !♥ Kevät-kesä 2012, vika kunnon hyppykerta ponilla..

Monster, kevät-kesä 2012

r.Cosinus II "Kossu, Kosa", kesä 2012

fiiu♥ Prinssi, kevät-kesä 2012, vika kerta esteitä ponilla.

t.Vesselin Ajatus "Orpo", kesä 2012


toivottavasti ei ollut liian pitkä / tylsä, kommenttia ?

6 kommenttia:

  1. Moi!
    Kiva postaus ei ollu tylsä. Käys katsomassa munkin blogia ja olis kiva jos komentoisit kanssa. Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit. Kiitos, olen blogisi lukija ja kommentoinkin joskus, mutten kaipaa mainostusta (:

      Poista
  2. oletko asunut kuopiossa, kuinka kauvan ja missä sielä? miksi muutit kuopiosta pois? :)

    VastaaPoista
  3. Et oo kyl menny pitkää aikaa lakulla :D ?

    VastaaPoista

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥