torstai 5. heinäkuuta 2012

Ketuttaa

Hienoo, kaikilla kavereilla on vuokraponit, mullapa ei. Ratsastan kerran viikossa ilman tavoitetta, vaihtelevilla hevosilla. Tunti on estetunti, mutta emme ole hypänneet kertaakaan vielä kesän aikana. Ensiviikolla hyppäisimme, mutten mene ratsastamaan kun on leiri ! -.- Ärsyttää 100% !

Siis lähes kaikilla kavereilla on vuokraponi / -hevonen, tai oma poni / -hevonen. Tai vaihtoehtoisesti he ratsastavat jollain estetunnilla, millä hypätään lähes joka viikko.

Kun vaihdoin tuntia, niin vaihtamisen tarkoitus oli päästä hyppäämään enemmän ja tasokkaammassa ryhmässä. En ole kuitenkaan päässyt paljoa hyppäämään. Lisäksi ei ole hevosta, jolla hypätä. Nojaa, kaisa sano et voisin ruveta hyppimään kosalla, kun se menee mulla niin hyvin (<-- muilla paljon paremmin, en siis leiju !), mutta HALUAN KISATA.

Käydäämpäs kaikki metsäkylän hevoset läpi, ja miksen niillä voi kisata.

Prinssi - Olen liian pitkä, enkä halua kisata puomi-ristikkoa ! (en osaa hypätä prinssillä tarpeeksi hyvin, voidakseni mennä isompiin luokkiin.)
Waltsu - olen liian pitkä.
Teemu - Teemulla on jo 2, mahdollisesti jopa 3kisaajaa. Yksi niistä on henna, ja henna on kanssani samalla tunnilla, joten en teemulla voi hypätä. Lisäksi en tule teemun kanssa niin hyvin juttuun, että voisin sillä kisata esteitä, ainakaan pitkään aikaan.
Laku - Lakulla on jo 2kisaajaa.
Julita - en saa liikkeelle, ja yksi kisaaja on noin vanhalle ponille tarpeeksi.
Monsu - En saa hypätä & mennä.
Rölli - tä on se yks vaihtoehto, mut toisaalta, oon alinan kanssa samalla tunnilla ja se haluu hypätä röllillä.
Vili - ei voi hypätä, enkä tuu hyvin toimeen.
Orpo - nojaa, en tykkää hirveesti..
Milla - kaisla kisaa sil, ja on meijän tunnilla.
Irma - en saa hallittuu esteil :DD
Kossu - jo kaks kisaajaa
Vilma - jo kaks kisaajaa
Ossi - hmmh :DD
Nekku - XD

Nonii, tossa ne oli, aattelin seuraavaks estetunniks pyytää esim röllii (:

ja syy siihen, ettei mulla oo vuokraponia, on yksinkertainen: Ei ole rahaa.

25 kommenttia:

  1. kilpailla missä? siis tallin omissa pikkukisoissa joita on todella harvoin? :D noh ei sitä oikein kisaamiseksi voi sanoa :Dmutta toivottavasti lödät jonkun ponin millä mennä niiin saat ainakin kokemusta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, mut enpä pääse ees tallin pikkukisoihin :s

      Poista
  2. Voithan sä ottaa nyt kesällä/syksyllä irtotunteja mis hypätä tai sit kokeilla hypätä jollain toisella tallilla joskus nii sais uutta kokemusta :D kannatan artukaista heh ;) TAI sit taas yksinkertaisesti vaa vaihtaa taas tuntia mut sano ny herranenaika sille opelle et tä on estetunti missä ovat esteet?! ja siis hyppäisitte sillon ku säkin oot paikalla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa kuinka paljo inisin eilen opelle, mut se sanos et no , tä on nyt sovittu jo. Ja ei oo rahaa mennä irtotunneille, ei yhtään.. :s

      Poista
    2. ai no kauheen kiva :s kuka teil o oikee opena?

      Poista
    3. Ida, muuten tosi hyvä ope ja kattoo istuntaa, mut enemmän koulupainotteinen.. Syksyllä meille tulis uus ope kyllä.

      Poista
  3. Siis mitä ihmettä oikeesti? Alussa valitat, että sua ärsyttää kun muilla on vuokris tai oma kopukka alla, sä joudut menemään ratsastuskoulun hevosilla.
    Ootko aatellu, et sä kehityt siinäkin, kun meet vaihtelevasti monella hevosella, ku vaan yhellä? Toki vuokriksen / oman kanssa kehittyy huimaa vauhtia, mutta mun mielestä tän asian ei pitäs silleen antaa ärsyttää, josta pitää valittaa niin älyttömästi.
    Toiseks, kyllähän tuossa listassa näyttää olevan pari hevosta, joilla voisit mennä. Esim. toi Irma? Ratsastustunneilla nimenomaa OPETELLAAN sitä ratsastusta, ei sun tarvii heti lähtee sinne pikku kisoihin pomppimaan! Meet sillä koulutunneilla, maastoon jne, niin johan opit tuntemaan hevosen paremmin ja yhteistyö paranee.
    Vaihda asennetta ja nauti harrastuksesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän on juuri kuules siinä, kun en jaksa enää yrittää vaihtaa asennetta. Kaikki kaatuu päälle, kaikilla on kisaponi, vuokris / oma. Olen kilpailuhenkinen, ja pääsen kisoihin .. no todella todella harvoin ! Irmalla ei oikein yhteistyö suju niin hyvin kuin pitäisi, sekä se on aivan liian vauhdikas. Kiitos tästäkin taas. (:

      Poista
  4. Marisa! Etsi ht.netistä (hevostalli.net) sulle halpa vuokris/liikutus heppa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siellä on ihan semmosia mistä ei pyydetä mitään hintaa vaan, että se hevonen saa liikuntaa.

      Poista
    2. Joo niin on, mut niille talleille ei pääse bussilla, eikä meillä oo autoa.

      Poista
  5. Korkeudella ei oo väliä kunnes se tie on hyvä ja tekniikka. Joo ymmärrän, että olis kiva hypätä 80-100cm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eieiei, ei korkeudesta olekkaan tässä kyse. Mutta en pääse hyppäämään OLLENKAAN. Kyllä tuo 70cm on ihan tarpeeksi iso mulle, istuntani on kamala, joten en edes haluaisi isompia hypätä. Mutta jos ratsastuksenope on sitä mieltä että voin, niin mikäs siinä, mutta olisi kiva päästä hyppäämään - edes pikkusia.

      Poista
  6. Anteeks nyt vaan, mutta mua ärsyttää toi kun sanot, että teillä ei oo rahaa ja sitten valitat kun sulla ei ooo mitään. Eiks sulla oo kiva hoitsu? No ala kisaa sillä Kosalla kirjoita nimes sinne ennemmin muita jotka haluis mennä sillä. Ja eks sää mee nyt leirille kuusikorpeen? nii kyllä sä siellä pääset hyppäämään. On aina yks vaihtoehto vaihda tallia kokonaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi ja Viivi: Ei se tallin vaihtaminen oo aina järkevin ratkasu. Jos Marisa tykää käydä Metsäkylässä niin hänhän käy.

      Musta on ihan tyhmää tolasen asian takia vaihtaa taallii.
      Taru

      Poista
    2. Ano, kiitos kun yrität auttaa, mutta leirillä pääsen hyppäämään kahdella tunnilla. Joo mulla on kiva hoitsu, mutta en saa sen kanssa tehdä muuta kuin hoitaa, ja aika harvoin sitäkin, kun se tekee alkeistunteja. En varmasti vie kossun kisaajilta kisaheppaa, ne on mun kavereita ja tuntee kossun paremmin ku mä, ja pääsee hyppäämään sillä isompia. (: Tallinvaihto on käynyt kyllä mielessä.

      Poista
    3. Ai jaa =( Site lähtis yks kaveri taas pois jos lähdet =( =(.

      Poista
  7. tallinvaihto olis mun mielestä tässä tilanteessa aika oikee vaihtoehto! tai jos et metsäkylässä kerta pääse hyppäämään taikka et koe kehittyväsi siellä! muilla turun seudun talleilla on ainakin omasta kokemuksestani hyviä estetunteja ja osalla talleilla pääsee hyvin kilpailemaankin!sekä hevoset ovat jossain hiaman tasokkaampia mitä esim metsäkylässä, on erillaisia hevosia joten jokaisella varmasti riittää joku "vakkari" ratsuksi jonka kanssa pääsee sitten menemään, eikä tuntihinnat ole kovinkaan korkeat :) toivottavasti löydät jonkun kivan tallin taikka sitten metsäkylästä jonkun pikkukisa hepan itsellesei!

    VastaaPoista
  8. No heei, oli mullaki hirveetä ettii vuoden hoitsua. Nyt löysin sen. Enkä mä niilläkään enää oikeen pysty ratsastamaan kun liian pitkä jo. Käyn kerran viikossa tunnilla, ja muuten teen tallihommia ja ajan ja puuhastelen kaikenlaista :)

    Tallinvaihtoo mäki ehdotan, jos et pääse kehittyy tuolla. Esim Artukaisissa? En tiiä, mut pääasia et ees pääsee tallille eiks jea? :)Voithan sä sitäpaitsi tulla aina Paattisil mukaan ku haluut! (:

    VastaaPoista
  9. Ei todellakaan millään pahalla mutta mulla on ollut vähän sama tilanne. Ole tyytyväinen että edes saat ratsatsaa ja jos kerta kavereillasi on omia poneja niin kai niillä saat ilmaiseksi välillä mennä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pojulla oon saanut mennä, mut poju asuu kesän kaukana :s Ja tässä on lähinnä se, kun haluaisin isona hyppiä jopa kansallisella tasolla, ja se ei tule onnistumaan, ellen jo tässä vaiheessa pääse kisaamaan pikkusia ! Ja tiia, sä ootki ajosta kans kiinnostunu, ja pääset kisaamaa. Et kuules ihan eri asia. Ja kyllä mä metsäkylässä kehityn, mutten pääse kisaamaan. En tiiä riittäiskö mun energia käymään esim. artukaisissa kerran viikossa & vielä mettiksessäkin avustamassa & hoitamassa prinssiä. Apua

      Poista
    2. No et sää sitten jaksais vuokristakaan. Sinuna en valittais...

      Poista
  10. Mutta kiitos kaikille kivoista ja kannustavista kommenteista, kyllä tästä selvitään !(:

    VastaaPoista

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥