lauantai 7. huhtikuuta 2012

Röltsä (:

Olin tänään seuran maksamalla tunnilla.

Mentiin tallille hennan kanssa. Käytiin maneesissa ja katottiin listaa. Mentiin sit talliin. Rölli oli tarhassa ni kävin hakemassa sen sieltä. Pistettiin se kuntoon, ja se vaan söi, eikä ollut ollenkaan äksy ! (:

Mentiin aika pitkät alkukäynnit. Sitten otettiin ohjat tuntumalle ja tehtiin molempiin päätyihin pääty-ympyrät, jolla oli puomi. Ennen puomia piti muistaa suoristaa.

Mentiin tätä hetken ja siirrettiin hevoset raviin. Ravattiin hetki uraa pitkin. Pian aloitettiin tehtävä, missä mentiin C:hen pääty-ympyrä käynnissä. Kun pääsi uralle, piti siirtää raviin ja ravata kunnes taas tuli pääty-ympyrä käynnissä. Rölli asettui & suoristui hyvin (: Kerran se pelästyi lentokonetta mikä lensi matalalla, ja hyppäsi sivulle. Mulla lähti toinen jalustin, mut Kossun ratsastaja meinas tippua :s Onneks ei kuitenkaan tippunu ! (---:

Jatkettiin vielä ravitehtävää. Pian jäätiin kokouralle, ja istuttiin harjoitusraviin. Kevennettiin taas ja tehtiin kokorataleikkaa. Istuttiin uralla taas harjoitusraviin, ja siirrettiin hevoset käyntiin.

Jatkettiin taas pääty-ympyröillä molempiin päätyihin. Taas rölli oli oikein hieno ! (:

Tehtiin samaa ravissa, mutta ei taaskaan L:päätyyn pääty-ympyrää.

Käveltiin välikäynnit pitkin ohjin (:

Tehtiin kerran käynnissä kiemura vasempaan kierrokseen. Keskimmäisessä kaarteessa Rölli vähän oikoi, ja jouduin napauttamaan sitä raipalla. Loppuosan kiemurasta se totteli ;)

Siirrettiin hevoset raviin ja jatkettiin kolmikaarista. Nyt keskimmäinen kaarre meni melko huonosti, en meinannut ehtiä suoristaa rölliä ennen puomia.

Toisella kerralla meni vähän paremmin. Nyt rölli alkoi kiihdyttämään.

Kolmannella kerralla tultiin puomille ihan vinosti, ja rölli kompuroi.

Neljännellä kerralla ehdin suoristaa hyvin, ja sain siirtää röllin käyntiin.

Ravattiin loppuravit, missä Rölli juoksi koko ajan pois alta. Kai se ihmetteli kun ei laukattu yhtään..

Tunnista jäi ihan ok fiilis. Harmitti kun ei laukattu, ku röllillä on niin kiva laukka vaikka se vähän pomppusa onkin ;)

Henna oli kuvailemassa, mutta en vielä saanut hennalta kuvia. Tässä vanhoja kuvia röllistä, kaikki (c) Nenna


oon kai just nousemas ylös :D Etukeno♥

Oho heilahtanu :'D 




laukkaa :D  Jalustin vähä huonosti.. 

Rupeen nyt tekee röllist videoo (:

7 kommenttia:

  1. oon nyt jo aika kauan seuraillu tätä sun blogii anonyyminä ja nyt on jo ihan pakko kommentoida? ensiks et minkä tasoses ryhmäs oot? teksteist saa semmosen kuvan et sä et voi ainaaa tos ryhmäs enää kehittyy yhtää :/ hyppäätte jotai ristikoit vaik iha hyvi voisit mennä jo 60cm radan vaik sillä rikulla. Nytkää ette laukannu ja laukka on oleellinen osa verkkaa. Etkö vois vaihtaa ees vähän parempaan ryhmään ku oikee ärsyttää sun puolest ku junnaat samal tasol ):

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentistas, ja kiva kuulla et oot blogia jaksanu seurailla (: Tosta lauantain opesta en muutenkaan kovasti tykkää, tänäänkin tuntui että en oppinut mitään. Tämän päivän tunti ei ollut oma tuntini.

      Olen kanssa miettinyt tätä vähän. Tunnin tasoa en osaa sanoa, koska siinä on kaksi ratsastajaa jotka ovat ratsastaneet noin vuoden. Mä oon ratsastanut kesällä kolme vuotta, en minäkään siis paljoa. Kokenein on kaverini henna, Henna on tosi taitava ikäisekseen. Meillä on tosi eritasoisia ratsastajia siis meidän ryhmässä. Syksyllä luultavasti vaihdan ryhmää.

      Meidän tunnilla mennään käynnissä väistöjä, harjoitellaan taivutusta ja asetusta sekä johtamista. Isoja ei voida hypätä, koska aina joku tippuu / ei pääse edes pikkuesteen yli.

      Kiitti paljon, tuli hyvä mieli tosta sun kommentista ! (: Kysy toki lisää jos haluat !

      Poista
    2. Onks se lauantain ope Ida ? :D

      Poista
    3. Okei kiva et tuli hyvä fiilis (: Mut mun mielest sun pitäis oikeesti vaihtaa aika nopeesti ryhmää tai tallii (mitä tuskin kyl teet jos Prinssi jää :D) tai sit käytä kerran vähä enemmän rahaa kunnon yksityistuntiin. Voin kokemuksella sanoo et opin yhen yksärin aikana enemmän ku puolessa vuodessa! Se oma kehitys on vaa niin paljon kiinni niistä muista ratsastajista, jotka ei sun mukaan pääse edes pikkuesteestä yli!

      Osallistuppas vaikka seuraaviin kisoihin vaik 50cm luokkaan Rikulla tai Röllillä, kumpi nyt tuntuu mukavammalta. Ota ennen kisoja yks yksäritunti yksin tai jonkun kaverin kanssa (vaik sen Hennan) nii saatte kuluja pienemmiks. Oon aika varma et sen jälkeen kisat sujuu hyvin (; Tsemppii tulevaan ja tee oikeest tän asian eteen jotain! :)

      Poista
  2. Moikka!
    Menit Röllillä. Miten se susta käytäytyi sen sairasloman jälkeen ryntäskö tai sekoiliko vai oliko ihan normaali itsensä?

    Mulla olis keskiviikkona muuten Orpo jos Rölli ryntää ja sekoilee. Mutta jos se on kiltisti saan sen keskiviikkon tunnille.
    Taru

    VastaaPoista

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥