sunnuntai 1. joulukuuta 2013

LUUKKU 1 Laku & Marisa

Hyvää joulukuuta kaikille!

Vanhimmat lukijani muistavat varmaan vielä Riku- nimisen ruunan. Minun piti aloittaa sillä kisaaminen, mutta se lähti kesän alussa. Mietin jonkin aikaa että kenellä alan treenata, kunnes ystäväni kerttu ilmoitti lopettavansa metsäkylässä. Paikka lakun kisaajana vapautui, ja päätin testata ruunaa.

Hyppäsin lakulla ensimmäisen (?) kerran kesän alussa 2012. Hyppäsimme vain n. 40cm, ja heti samalla/seuraavalla viikolla yhden hyppykerran jälkeen menin ponilla harjoituskisoissa 50cm.

ensimmäinen estetunti lakulla 
harjoituskisat 50cm 

Istuntani oli tuolloin aivan järkyttävä. Koko kesän menin lakulla, ja varsinkin sen muutaman viikon aikana kun tallinomistaja piti tuntimme, kehityin todella paljon.

Syksyllä meille tuli uusi opettaja, ja syksyllä pääsin myös hurjasti eteenpäin Kaisan avustuksella.

Ihmeellinen istunta :D 4.10.2012, 50cm

tuo johtaminen oli aivan järkyttävän näköistä, joka esteellä samalla tavalla enkä vaivautunut edes katsomaan suuntaan minne olimme menossa :D 

Kesältä 2012, ehdottomasti yksi lempikuvistani! Laku on niin reippaan ja iloisen näköinen pieni poni ♥


Syksyllä-talvella hyppäsimme jopa 80cm esteen, mikä oli melko huima saavutus siihen nähden, että viimeksi poni oli senkokoisia hypellyt monta vuotta sitten.



80cm !!! Tästä näkee kuinka paljon istuntani kehittyi tuon syksyn aikana.

Koko joululoman laku oli mulla hoidossa, kävin päivittäin putsaamassa sen karsinan, hoitamassa ja liikuttamassa jouluaatosta loman loppuun. Muutaman ekan päivän ajan ponilla oli kuumetta rokotuksesta johtuen, joten käppäilimme maastossa maastakäsin, treenasimme agia ja pidimme hauskaa ♥ Jos en liikuttanut ponia, pyrin viemään sen tarhaamaan kun tulin tallille ja hakemaan sen vasta kun aloin harjaamaan sitä juuri ennen kuin tallilta lähdin, koska laku rakastaa ulkona olemista!

kävimme myös hangessa ihan vain kävelemässä, ja poni tykkäsi hirveästi ! 


kaverillani hennalla oli teemu hoidossa ja kävimme tallilla aina saman aikaan ♥ 

Keväällä jatkoin ponilla treenailua normaalisti, ja kaikki meni hyvin..


tässä johdan paljon vähemmän, mutta laukat vaihtuivat silti ihan yhtä hyvin koska katse, paino ja pohjekin mukana eikä pelkästään ohja. 

..kunnes loppukeväästä joka tunti meni vain huonommin ja huonommin, laku ei enää liikkunut, se kielteli eikä ollut oma itsensä. Minua harmitti, harmitti todella paljon. Hoitaessa se oli edelleen oma itsensä, mutta ratsastaessa täysi katastrofi.

Muutama tunti meni ihan ok, mutta sitä fiilistä ei enää löytynyt kummallakaan, mitä ennen. Ennen tuntui siltä, kun pystyisimme yhdessä mihin vaan, nyt hyppäämien ja ratsastus ylipäätänsä tuntui pakkopullalta, emmekä tehneet sitä enää yhdessä, yhtenä olentona. Olimme kaksi erilaista sielua, jotka eivät ymmärrä toisiaan.

Kesäkuun lopussa / heinäkuun alussa sain kaverilta puhelun, että laku on lähtenyt kesäksi pois. En saanut sanoa heippa, en saanut kertoa sille että rakastan sitä. Viimeinen ratsastus ennen sen lähtöä ei mennyt kovin hyvin. Liikutin sen, ja se oli todella jäykkä ja jännittynyt. Tuntui, että erosimme riidoissa. Aluksi ei ollut edes varmaa, tuleeko poni takaisin.





Kesällä kun se tuli takaisin, en voinut kuvitella tunteitani. Istuin kerhohuoneessa kavereiden kanssa, kun yksi kavereista avasi oven ja sanoi että "Marisa tuol on traikku pihassa!" Juoksin äkkiä ulos, pikkutalliin, näin lakun ja aloin itkeä. Olin sanoinkuvaamattoman onnellinen♥

poni tuli takaisin kotiin ♥
Heti kun vain pääsin, hyppäsin ponin selkään ! Tuntina oli estetunti, ja menin ilman satulaa. Lakulla oli uudet kuolaimet ja se oli todella laiska ja kamala ratsastaa. Huomasin heti, että sen takapäässä ei ollut kaikki kunnossa, vasempaan kierrokseen laukka ei meinannut nousta millään ja kun nousi, se ei meinannut pysyä yllä. Kerroin asiasta tallin omistajalle, ja laku jäi syksyn mittaan aina pienemmille ja pienemmille esteille, ja lopulta kokonaan sairaslomalle. Se kävi klinikalla, ja sillä todettiin nivelrikko. Käskynä tuli muutaman viikon kävelyloma, minkä jälkeen pikkuhiljaa takaisin normaaliin tuntikäyttöön, esteitä ei saa kuitenkaan hypätä ehkä enää ikinä kunnolla. Nyt olen parin viikon ajan lakua kävelytellyt ja harjaillut, ja tänään pääsin takaisin ponin selkään, siitä lisää myöhemmin ;)!

huomatkaa ponin uusi riimu minkä ostin hööksistä ! 


rakas ♥




1 kommentti:

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥