perjantai 6. joulukuuta 2013

LUUKKU 6 - Suomenhevoset

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Olen aina pitänyt suomenhevosista niiden luotettavuuden ja järkevyyden vuoksi. Tässä luukussa kerron metsäkylän suokeista.

t.Karamilla "Milla"
s. 4.6.2004
i. Hermeli
e. Kirmeli

Milla on esteillä treenihevoseni, ja blogissa kirjoittelen siitä paljon. Milla on hooitaessa kiltti, saattaa välillä vähän kuitenkin sählätä. Koulutunneilla Milla on yleensä reipas, mutta sillä on myös laiskoja päiviä. Väistöt se taitaa hyvin, mutta oikein päin sitä ei saa kulkemaan millään. Ravi sillä ei ole mikään helpoin istua, mutta laukka erittäin pehmeä. Estetunneilla se on reipas, kuuma ja hyppää hyvin, vaikka jalkojen asettelussa ja paikkojen katsomisessa se tarvitsee paljon tukea ratsastajalta. Se ponnistaa mielummin kahden metrin päästä kuin tulee pohjaan, joten selässä täytyy olla hereillä, että pääsee hyppyyn mukaan. Maastossa se on vauhdikas, muttei tee mitään tyhmää. Esteitä sillä on hypätty metsäkylässä metrin korkeudelta, ratana kahdeksaakymppiä, mutta ponnua riittää isommillekkin esteille!



t.Vesselin Ajatus "Orpo" 
s. 9.6.1998
i.Tähti-Ajatus
e.Vekselin-Vesseli

Orpo on hoitaessa todella kiltti ja nauttii kaikesta huomiosta mitä se vain saa. Koulutunneilla Orpon selkään voi laittaa kenet tahansa, sillä se ei pelkää mitään ja on yleensä rauhallinen. Minun mielestäni Orpon paras ominaisuus ovat sen pehmeät askeleet, mutta Orpolla on paljon ihmisiä, jotka siitä pitävät juuri sen luotettavuuden ansiosta. Laukassa se saattaa joskus yrittää oikoa, mutta päättäväisen ratsastajan kanssa se toimii hyvin. Orpo ei osaa mitään ihmeellisyyksiä, mutta on todella hyvä tuntihevonen, joka pitää työstään. Esteitä Orpolla ei enää hypätä kuin max. 40cm korkeudelta jalkavaivan vuoksi. Orpo sai nimensä jäädessään varsana Orvoksi. Orpo on synnyttänyt Metsäkylässä Oripojan, Unskin vuonna 2009. 


Anteeksi todella todella huono laatu, mutta en nyt löytänyt orposta muuta kuvaa :s!



t.Neiti kesäheinä "Nekku" 

s.25.6.2005
i.Ruuvin Roope
e.Neiti Aika

Nekku on hoitaessa kiltti, mutta ei pienimpien hoidettava pienen jyräluonteensa takia..;) Ratsastaessa se on reipas, mutta saattaa aluksi testata ratsastajaansa jumittamalla keskellä kenttää/maneesia. Se osaa kun vain tahtoo, vaikka jotkut asiat pienelle hevoselle saattavatkin olla välillä hankalia. Sillä on mukavat askeleet istua ja kiva mennä ilman satulaa. Esteitä se hyppää hyvin, vaikka välillä korkeuden noustessa yli 60cm Nekkua alkaa jännittää, jolloin ratsastajan täytyy kannustaa sitä paljon. Kesällä 2014 Nekun olisi tarkoitus synnyttää varsa, jonka isä on ori Pette.






t.Kuusimäen Vadelma "Vadelma, Vattu, Vatukka"

s. 30.5.2007
e.Liinun Jyly
i.Veksaus

Vadelma on kiltti, nuori, malttamaton ja utelias hevonen. Se on astutettu orista Pette, ja sen pitäisi saada varsa ensi kesänä. Ratsastaessa se on vauhdikas ja vielä melko osaamaton, mutta oppii kokoajan uutta ja pitää työskentelystä. Maastossa se on osoittautunut mukavaksi ja reippaaksi ratsuksi. 




t.Vireen välke "Irma"

s.11.7.1997
e.Vapun Väläys
i.R.V. Vire

Irma on hoitaessa todella kiltti, vaikka karsinan ulkopuolella oleville saattaakin näyttää vähän rumaa ilmettä. Ratsastaessa se on kiltti, reipas ja todella osaava, kun ratsastaja vain osaa pyytää. Se on välillä vähän turhankin vauhdikas, muttei tee kuitenkaan mitään tyhmää. Maastossa se on peloton ja reipas, ja todella hyvä vetohevonen. Se on varsonut metsäkylässä v. 2009 oripojan nimeltään Metsäkylän Vinski.


r.Metsäkylän Unski"Unski"  s. 25.6.2009 Metsäkylässä, i. Lorentso  e. Vesselin Ajatus

r. Metsäkylän Vinski "Vinski" s. 30.6.2009 metsäkylässä, i. Lorentso e. Vireen Välke



Vinski & Unski 4-vuotiaina, parhaat kaverukset olleet varsasta asti ♥ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallista palautetta ratsastuksestani saa antaa, ja mitä tahansa saa kysyä! Muistakaa kommentoida ahkerasti, niin minäkin jaksan postailla useammin♥